Stoofpot met tomaat

610 kcal

30 min. bereiden

3.5/5

(172)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 60 gram Zeeuws spek

    Zeeuws spek

  • 5 chipolataworstjes

    chipolataworstjes

  • 1 ui

    ui

  • 1 courgette

    courgette

  • 800 gram gepelde tomaten in blik

    gepelde tomaten in blik

  • 800 gram linzen in pot

    linzen in pot

  • 1 vers meergranen stokbrood

    vers meergranen stokbrood

Aan de slag

  1. Verhit de olie in een stoofpan en bak het spek 2 min. Maak van elke worst 3 worstjes door ze op 2 plaatsen 1 keer in te draaien en op die plekken door te snijden. Bak de worstjes 3 min. mee. Voeg de ui en courgette toe en bak 3 min. mee.

  2. Voeg de tomaten toe en duw ze stuk met een spatel. Breng aan de kook en laat 8 min. stoven met de deksel op de pan.

  3. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Serveer met het stokbrood.

Wat vond je van dit recept?

Stoofpot met tomaat

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig