Stoofpot met tomaat
610 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
60 gram Zeeuws spek
Zeeuws spek
5 chipolataworstjes
chipolataworstjes
1 ui
ui
1 courgette
courgette
800 gram gepelde tomaten in blik
gepelde tomaten in blik
800 gram linzen in pot
linzen in pot
1 vers meergranen stokbrood
vers meergranen stokbrood
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 11 - Alles uit de oven
Verhit de olie in een stoofpan en bak het spek 2 min. Maak van elke worst 3 worstjes door ze op 2 plaatsen 1 keer in te draaien en op die plekken door te snijden. Bak de worstjes 3 min. mee. Voeg de ui en courgette toe en bak 3 min. mee.
Voeg de tomaten toe en duw ze stuk met een spatel. Breng aan de kook en laat 8 min. stoven met de deksel op de pan.
Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Serveer met het stokbrood.
Stoofpot met tomaat

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een stoofpan en bak het spek 2 min. Maak van elke worst 3 worstjes door ze op 2 plaatsen 1 keer in te draaien en op die plekken door te snijden. Bak de worstjes 3 min. mee. Voeg de ui en courgette toe en bak 3 min. mee.
Voeg de tomaten toe en duw ze stuk met een spatel. Breng aan de kook en laat 8 min. stoven met de deksel op de pan.
Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Serveer met het stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el traditionele olijfolie
60 g Zeeuws spek
5 chipolataworstjes
1 ui
1 courgette
800 g gepelde tomaten in blik
800 g linzen in pot
1 vers meergranen stokbrood




