Zomerstoof met ratatouille en chipolata
Zomerstoof met ratatouille en chipolata

Zomerstoof met ratatouille en chipolata

Staat supersnel op tafel, handig voor op een drukke dag!

35 min. bereiden
15 min. wachten
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

aubergine

1

rode paprika

½

courgette

1

ui

1½ teen

knoflook

80 g

chorizo pamplona

5

runderchipolata

2 el

traditionele olijfolie

3 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

400 g

tomatenschijven

40 ml

rode wijn

400 g

linzen in pot

40 g

verse selderij

1½ el

rodewijnazijn

1

vers stokbrood

Staat supersnel op tafel, handig voor op een drukke dag!

Aan de slag

1

Snijd de aubergines, paprika en courgette in blokjes van 2 x 2 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook. Houd de groenten gescheiden. Snijd de chorizo in reepjes. Draai elk chipolataworstje in het midden in zodat er twee worstjes ontstaan en snijd die los.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de chorizo en worstjes erbij en bak in 3 min. op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 5 min. op hoog vuur. Draai het vuur laag en doe de wijn en tomaten erbij. Laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. stoven.

3

Laat de linzen uitlekken en snijd de selderij fijn. Voeg de ratatouille en linzen toe en laat 5 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met de azijn, (versgemalen) peper en eventueel zout en garneer met de selderij. Serveer met het stokbrood.

tip

variatietipVervang de chorizo eens door gerookte spekblokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.