bewaar
Ratatouille met aardappel en worst
Ratatouille met aardappel en worst
bewaar

Ratatouille met aardappel en worst

Een hele ovenschaal vol lekkers!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
265waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

vastkokende aardappel

5 el

traditionele olijfolie

1

aubergine

5

chipolataworstjes

1

rode paprika

1

courgette

2

uien

1 el

gedroogde Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een hele ovenschaal vol lekkers!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in dunne parten en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅗ van de olie en bak ca. 15 min. in de oven.

2

Snijd ondertussen de aubergine in de breedte in plakken van 1 cm en halveer ze. Snijd de worstjes in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in brede repen. Snijd de courgette in plakken. Snipper de ui.

3

Verdeel de aubergine, worst, paprika, courgette en ui op de bakplaat tussen de aardappelparten. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de kruiden en schep om. Bak in nog ca. 30 min. gaar in de oven.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.