Ratatouille met gehakt en geitenkaas

290 kcal

30 min. bereiden, 20 min. wachten

3.3/5

(89)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 aubergine

    aubergine

  • 1 courgette

    courgette

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 2 tomaten

    tomaten

  • 1 ui

    ui

  • 250 gram mager

    mager

  • 2 eetlepel olijfolie met

    olijfolie met

  • 2 theelepel provençaalse kruiden

    provençaalse kruiden

  • 150 gram Franse

    Franse

Gehaktbal en zo - Gehaktbal en zo

Aan de slag

  1. Snijd de aubergine, courgette en paprika in de lengte in dunne plakken. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten liggen. Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui.

  2. Verhit de grill van de oven voor. Dep de plakken aubergine, courgette en paprika met keukenpapier droog. Bestrijk ze met olie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Schuif de bakplaat 15 cm onder grill in de oven en grill de groenten 5 minuten. Keer de plakken en gril de andere kant ook 5 minuten.

  3. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het rul bakken naar smaak zout en peper toe. Voeg de stukjes ui en Provençaalse kruiden toe en fruit ze even mee. Roer de stukjes tomaat door het gehakt en bak alles nog 2 minuten.

  4. Verdeel de plakken gegrilde groenten over 4 warme borden. Schep het gehakt erop en verkruimel de geitenkaas erboven. Lekker met stokbrood.

Wat vond je van dit recept?

Ratatouille met gehakt en geitenkaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig