Ratatouille met gehakt en geitenkaas
290 kcal
30 min. bereiden, 20 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 aubergine
aubergine
1 courgette
courgette
1 rode paprika
rode paprika
2 tomaten
tomaten
1 ui
ui
250 gram mager
mager
2 eetlepel olijfolie met
olijfolie met
2 theelepel provençaalse kruiden
provençaalse kruiden
150 gram Franse
Franse
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Gehaktbal en zo - Gehaktbal en zo
Snijd de aubergine, courgette en paprika in de lengte in dunne plakken. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten liggen. Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui.
Verhit de grill van de oven voor. Dep de plakken aubergine, courgette en paprika met keukenpapier droog. Bestrijk ze met olie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Schuif de bakplaat 15 cm onder grill in de oven en grill de groenten 5 minuten. Keer de plakken en gril de andere kant ook 5 minuten.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het rul bakken naar smaak zout en peper toe. Voeg de stukjes ui en Provençaalse kruiden toe en fruit ze even mee. Roer de stukjes tomaat door het gehakt en bak alles nog 2 minuten.
Verdeel de plakken gegrilde groenten over 4 warme borden. Schep het gehakt erop en verkruimel de geitenkaas erboven. Lekker met stokbrood.
Ratatouille met gehakt en geitenkaas

hoofdgerecht
4 personen
290 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Snijd de aubergine, courgette en paprika in de lengte in dunne plakken. Bestrooi ze met een beetje zout en laat ze 20 minuten liggen. Snijd de tomaten in stukjes en snipper de ui.
Verhit de grill van de oven voor. Dep de plakken aubergine, courgette en paprika met keukenpapier droog. Bestrijk ze met olie en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Schuif de bakplaat 15 cm onder grill in de oven en grill de groenten 5 minuten. Keer de plakken en gril de andere kant ook 5 minuten.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het rul bakken naar smaak zout en peper toe. Voeg de stukjes ui en Provençaalse kruiden toe en fruit ze even mee. Roer de stukjes tomaat door het gehakt en bak alles nog 2 minuten.
Verdeel de plakken gegrilde groenten over 4 warme borden. Schep het gehakt erop en verkruimel de geitenkaas erboven. Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
2 tomaten
1 ui
250 g mager
2 el olijfolie met
2 tl provençaalse kruiden
150 g Franse




