Ratatouille
Ratatouille: maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er twee dagen van. De volgende dag is-ie zelfs extra lekker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
- 40 ml rode wijn (veganistische)
- 400 g tomatenblokjes in blik
- 1½ el rodewijnazijn
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm (brunoise). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Houd de groenten gescheiden.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 min.
- Draai het vuur laag. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Brunoise snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 5 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Ratatouille
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ratatouille
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Houd de groenten gescheiden.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur.
Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 min.
- 40 ml rode wijn
- 400 g tomatenblokjes in blik
Draai het vuur laag. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.
- 1½ el rodewijnazijn
Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.