Ratatouille
Ratatouille
bewaar
bewaar

Ratatouille

Ratatouille: maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er twee dagen van. De volgende dag is-ie zelfs extra lekker.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
478waarderingen

10 ingrediënten

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 2 bij 2 cm (brunoise). Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ook in blokjes van 2 bij 2 cm. Houd de groenten gescheiden.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 min. op laag vuur. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. op hoog vuur. Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 5 min.

3

Draai het vuur laag. Voeg de wijn en tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ratatouille

Ratatouille: maak een dubbele portie van deze bekende Franse groentestoof en eet er twee dagen van. De volgende dag is-ie zelfs extra lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig