Noedelsalade met aubergine, prei, munt en cashewnoten
3x knipperen met je ogen en deze frisse, 100% biologische noedelsalade is klaar!
530 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 aubergines
aubergines
300 gram verse preien
verse preien
1 sjalot
sjalot
1 teen knoflook
teen knoflook
4 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
250 gram Go-Tan whole wheat noodles
Go-Tan whole wheat noodles
80 gram ongezouten cashewnoten
ongezouten cashewnoten
15 gram verse munt
verse munt
1 limoen
limoen
25 gram verse gember
verse gember
1 eetlepel wittewijnazijn
wittewijnazijn
3 eetlepel sojasaus
sojasaus
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2022 nr. 05 - Zin in de zomer!
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Halveer de preien in de lengte, snijd de helften in ringen van een 1⁄2 cm. Spoel de ringen in een vergiet onder koud stromend water. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verhit ½ van de olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin, breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg na 5 min. de prei, ui en knoflook toe.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Hak de cashewnoten grof. Pluk de blaadjes van de munt en snijd fijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember. Meng het limoensap en - rasp met de gember, de rest van de olie, azijn en sojasaus tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng de groenten en dressing door de noedels en verdeel de munt en de cashewnoten erover.
Noedelsalade met aubergine, prei, munt en cashewnoten
3x knipperen met je ogen en deze frisse, 100% biologische noedelsalade is klaar!

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Halveer de preien in de lengte, snijd de helften in ringen van een 1⁄2 cm. Spoel de ringen in een vergiet onder koud stromend water. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verhit ½ van de olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin, breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg na 5 min. de prei, ui en knoflook toe.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Hak de cashewnoten grof. Pluk de blaadjes van de munt en snijd fijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember. Meng het limoensap en - rasp met de gember, de rest van de olie, azijn en sojasaus tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng de groenten en dressing door de noedels en verdeel de munt en de cashewnoten erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
300 g verse preien
1 sjalot
1 teen knoflook
4 el zonnebloemolie
250 g Go-Tan whole wheat noodles
80 g ongezouten cashewnoten
15 g verse munt
1 limoen
25 g verse gember
1 el wittewijnazijn
3 el sojasaus




