Noedelsalade met aubergine, prei, munt en cashewnoten

3x knipperen met je ogen en deze frisse, 100% biologische noedelsalade is klaar!

530 kcal

15 min. bereiden

3.8/5

(72)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 aubergines

    aubergines

  • 300 gram verse preien

    verse preien

  • 1 sjalot

    sjalot

  • 1 teen knoflook

    teen knoflook

  • 4 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 250 gram Go-Tan whole wheat noodles

    Go-Tan whole wheat noodles

  • 80 gram ongezouten cashewnoten

    ongezouten cashewnoten

  • 15 gram verse munt

    verse munt

  • 1 limoen

    limoen

  • 25 gram verse gember

    verse gember

  • 1 eetlepel wittewijnazijn

    wittewijnazijn

  • 3 eetlepel sojasaus

    sojasaus

Aan de slag

  1. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Halveer de preien in de lengte, snijd de helften in ringen van een 1⁄2 cm. Spoel de ringen in een vergiet onder koud stromend water. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit ½ van de olie in een koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in ca. 10 min. goudbruin, breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg na 5 min. de prei, ui en knoflook toe.

  3. Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Hak de cashewnoten grof. Pluk de blaadjes van de munt en snijd fijn.

  4. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil en rasp de gember. Meng het limoensap en - rasp met de gember, de rest van de olie, azijn en sojasaus tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper. Meng de groenten en dressing door de noedels en verdeel de munt en de cashewnoten erover.

Wat vond je van dit recept?

Noedelsalade met aubergine, prei, munt en cashewnoten

3x knipperen met je ogen en deze frisse, 100% biologische noedelsalade is klaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig