Noe­dels met kro­kant ge­bak­ken ge­hakt & Ja­pan­se wok­groen­te

Dat je maar 15 minuten nodig hebt om zoiets lekkers te maken: hallelujah!

(8) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Dat je maar 15 minuten nodig hebt om zoiets lekkers te maken: hallelujah! 4 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van een halve rode peper fijn.
  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul. Giet het vocht af en zet terug op het vuur. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak het vlees nog 8 min. tot het vlees knapperig is. Voeg de laatste minuut 4/5 van de woksaus toe.
  3. Verhit de sesamolie in een wok en bak de wokgroente 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm 2 min. mee.
  4. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de noedels samen met het gehakt en de groente naast elkaar over diepe borden en bestrooi met het sesamzaad.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 37-38

Noedels met krokant gebakken gehakt & Japanse wokgroente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met kro­kant ge­bak­ken ge­hakt & Ja­pan­se wok­groen­te

1
1
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees van een halve rode peper fijn.

3
3
  • 300 g mager rundergehakt

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt op middelhoog vuur in 3 min. rul.

4
4

Giet het vocht af en zet terug op het vuur. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak het vlees nog 8 min. tot het vlees knapperig is.

5
5
  • 4 el Go-Tan woksaus oyster garlic

Voeg de laatste minuut de woksaus toe.

6
6
  • 2 el sesamolie
  • 800 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen

Verhit de sesamolie in een wok en bak de wokgroente 3 min. al omscheppend op hoog vuur.

7
7
  • 1 el Go-Tan woksaus oyster garlic

Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm 2 min. mee.

8
8
  • 250 g Go-Tan egg noodles

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 2 el wit sesamzaad

Verdeel de noedels samen met het gehakt en de groente naast elkaar over diepe borden en bestrooi met het sesamzaad.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.