Eenpersoons wokgerecht met noedels en cashewnoten
Wokken in 10 minuten? Het kan! Met noedels, groenten en cashewnoten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g Go-Tan whole wheat noodles
- 2 cm verse gember
- 1 el arachideolie
- 250 g wokgroente Chinees sugarsnaps paksoi
- 25 g ongezouten cashewnoten
- ½ el sojasaus
- 5 g verse koriander
- ¼ limoen
Advertentie
Bereiden
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember grof.
- Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de groenten en gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de cashewnoten en sojasaus toe en bak nog 3 min. mee.
- Snijd ondertussen de koriander grof. Verdeel de noedels over een kom. Verdeel de groenten erover en bestrooi met de koriander. Besprenkel met wat limoensap.
Tip:
De sojasaus is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.
Tip:
Houd je van pittig? Voeg dan bij het bakken van de groenten ½ rode peper in ringetjes toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 480 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Eenpersoons wokgerecht met noedels en cashewnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eenpersoons wokgerecht met noedels en cashewnoten
- 50 g Go-Tan whole wheat noodles
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2 cm verse gember
Schil en rasp ondertussen de gember grof.
- 1 el arachideolie
- 250 g wokgroente Chinees sugarsnaps paksoi
Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de groenten en gember 3 min. op middelhoog vuur.
- 25 g ongezouten cashewnoten
- ½ el sojasaus
Voeg de cashewnoten en sojasaus toe en bak nog 3 min. mee.
- 5 g verse koriander
Snijd ondertussen de koriander grof.
- ¼ limoen
Verdeel de noedels over een kom. Verdeel de groenten erover en bestrooi met de koriander. Besprenkel met wat limoensap.