Noe­dels met Ja­pan­se wok­groen­te, hum­mus, ei & cas­hew­no­ten

Knapperige groenten uit de wok met heerlijk romige noedels, dankzij de hummus.

(7) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Knapperige groenten uit de wok met heerlijk romige noedels, dankzij de hummus. 4 personen
4 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan of wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de cashewnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Breng ondertussen een pan water aan de kook.
  2. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei. Kook ondertussen de noedels in 5 min. beetgaar. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroente samen met de gember 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
  3. Snijd ondertussen de koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Giet de noedels af en vang 100 ml kookvocht op. Schep de noedels om met de hummus, wokgroente en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de noedels over de borden en leg een gebakken ei erop. Bestrooi met de cashewnoten en garneer met de koriander. Serveer de limoenpartjes erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box-recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 12 2019

Noedels met Japanse wokgroente, hummus, ei & cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met Ja­pan­se wok­groen­te, hum­mus, ei & cas­hew­no­ten

1
1
  • 85 g ongezouten cashewnoten

Hak de cashewnoten grof.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

3
3

Breng ondertussen een pan water aan de kook.

4
4
  • 1 el arachideolie
  • 4 middelgrote eieren

Verhit de olie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei.

5
5
  • 250 g eiernoedels

Kook ondertussen de noedels in 5 min. beetgaar.

6
6
  • 4 cm AH Biologisch verse gember

Schil de gember en snijd fijn.

7
7
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroente samen met de gember 4 min. al omscheppend op hoog vuur.

8
8
  • 15 g verse koriander
  • 1 limoen

Snijd ondertussen de koriander fijn en snijd de limoen in partjes.

9
9
  • 200 g hummus naturel

Giet de noedels af en vang 100 ml kookvocht op. Schep de noedels om met de hummus, wokgroente en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10

Verdeel de noedels over de borden en leg een gebakken ei erop.

11
11

Bestrooi met de cashewnoten en garneer met de koriander. Serveer de limoenpartjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.