Noedels met Japanse wokgroente, hummus, ei & cashewnoten
Knapperige groenten uit de wok met heerlijk romige noedels, dankzij de hummus.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 85 g ongezouten cashewnoten
- 3 el arachideolie
- 4 middelgrote eieren
- 250 g eiernoedels
- 4 cm AH Biologisch verse gember
- 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
- 15 g verse koriander
- 1 limoen
- 200 g hummus naturel
Keukenspullen
- hapjespan of wok
Advertentie
Bereiden
- Hak de cashewnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Breng ondertussen een pan water aan de kook.
- Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei. Kook ondertussen de noedels in 5 min. beetgaar. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroente samen met de gember 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
- Snijd ondertussen de koriander fijn en snijd de limoen in partjes. Giet de noedels af en vang 100 ml kookvocht op. Schep de noedels om met de hummus, wokgroente en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de noedels over de borden en leg een gebakken ei erop. Bestrooi met de cashewnoten en garneer met de koriander. Serveer de limoenpartjes erbij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box-recept.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 755 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 600 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Noedels met Japanse wokgroente, hummus, ei & cashewnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedels met Japanse wokgroente, hummus, ei & cashewnoten
- 85 g ongezouten cashewnoten
Hak de cashewnoten grof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
Breng ondertussen een pan water aan de kook.
- 1 el arachideolie
- 4 middelgrote eieren
Verhit de olie in een koekenpan en bak per persoon een spiegelei.
- 250 g eiernoedels
Kook ondertussen de noedels in 5 min. beetgaar.
- 4 cm AH Biologisch verse gember
Schil de gember en snijd fijn.
- 2 el arachideolie
- 800 g Japanse wokgroente sojabonen en paksoi
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de wokgroente samen met de gember 4 min. al omscheppend op hoog vuur.
- 15 g verse koriander
- 1 limoen
Snijd ondertussen de koriander fijn en snijd de limoen in partjes.
- 200 g hummus naturel
Giet de noedels af en vang 100 ml kookvocht op. Schep de noedels om met de hummus, wokgroente en het kookvocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de noedels over de borden en leg een gebakken ei erop.
Bestrooi met de cashewnoten en garneer met de koriander. Serveer de limoenpartjes erbij.