bewaar
Noedels met gehakt, groenten en cashewnoten
Noedels met gehakt, groenten en cashewnoten
bewaar

Noedels met gehakt, groenten en cashewnoten

Vandaag op het menu: budget-friendly noedels met gehakt, groenten en cashewnoten!

25 min. bereiden
pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

diepvries fijne tuinbonen

30 g

ongezouten cashewnoten

2 tenen

knoflook

300 g

rundergehakt

1 el

sriracha

3 el

Japanse sojasaus

400 g

verse spinazie

250 g

mihoen

7½ g

verse munt

1

limoen

Vandaag op het menu: budget-friendly noedels met gehakt, groenten en cashewnoten!

Aan de slag

1

Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af onder koud stromend water en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje.

2

Verhit ondertussen op hoog vuur een koekenpan zonder olie of boter en rooster de cashewnoten in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.

3

Snijd de knoflook fijn. Verhit een hapjespan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het gehakt met de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de sriracha en sojasaus toe en bak nog 2 min. Voeg in delen ¾ van de spinazie toe en laat slinken.

4

Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de munt fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten.

5

Schep de noedels om met de rest van de spinazie, het limoenrasp en-sap. Verdeel over een schaal en verdeel het vlees-spinazie-mengsel en de tuinbonen erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de fijngesneden munt en cashewnoten en serveer met de limoenpartjes.

variatietipLekker met extra sriracha voor meer pit.

vegatipVervang het gehakt door bijvoorbeeld rulstukjes of ruig gehakt.

variatietipHoud je niet van pittig, voeg dan wat minder sriracha toe of laat het helemaal achterwege.