Arepas met smokey kip, chorizo en cheddar
Arepas met smokey kip, chorizo en cheddar

Arepas met smokey kip, chorizo en cheddar

Knapperige maisbroodjes, gevuld met zachte kaas en pittige worst. Het heerlijke rokerige van de pulled chicken maakt de smaakexplosie compleet.

45 min. bereiden
redelijk pittig
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

330 g

voorgekookt maismeel (Pan)

1 tl

zout

500 ml

water

150 g

cheddar Tophat 48+

1

jalapeñopeper

2 el

zonnebloemolie

4 el

barbecuesaus

100 g

chorizo pamplona

160 g

koelverse zongedroogde tomaten

10 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • deegroller

Knapperige maisbroodjes, gevuld met zachte kaas en pittige worst. Het heerlijke rokerige van de pulled chicken maakt de smaakexplosie compleet.

Aan de slag

1

Breng een steelpan met water en zout aan de kook en doe de kipfilets erin. Houd het water 20 min. tegen de kook aan. Neem de kip uit het water. Doe ondertussen het maismeel met het zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in zoveel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon. Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte.

2

Rasp de cheddar en snijd de jalapeñopeper in ringetjes. Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk. Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig.

3

Trek ondertussen de gare kipfilet met 2 vorken in draadjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Snijd de arepa’s open als een envelopje. Verdeel de cheddar, peperringetjes, kip, chorizo, gedroogde tomaatjes en koriander erover en serveer.