Carpaccio met frisse salade
Carpaccio met frisse salade

Carpaccio met frisse salade

Doet het altijd goed, deze gouwe ouwe: klassieke carpaccio van flinterdun gesneden ossenhaas. Mét de favoriete smaakcombinatie Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

20 min. bereiden
30 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

ossenhaas

30 g

pijnboompitten

½

citroen

2 el

mayonaise

½ el

extra vierge olijfolie

40 g

Parmigiano Reggiano

40 g

misticanza salade

10 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • rasp

  • kaasschaaf

Doet het altijd goed, deze gouwe ouwe: klassieke carpaccio van flinterdun gesneden ossenhaas. Mét de favoriete smaakcombinatie Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Aan de slag

1

Wikkel de ossenhaas strak in vershoudfolie tot een rol. Leg 30 min. in de vriezer. Het vlees mag niet bevriezen, maar moet wel stevig worden. Dan kun je het goed snijden.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met het citroenrasp, citroensap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de ossenhaas met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel over de borden. Besprenkel met de dressing.

5

Schaaf de Parmezaanse kaas er met een kaasschaaf over. Meng de misticanza salade met de blaadjes basilicum. Leg de kruidensla in het midden van het vlees. Bestrooi met de pijnboompitten.