Licor 43 crème brûlée

Zoet, romig, kruidig, knapperig... deze crème brûlée met Licor 43 is een lekkere twist op dit klassieke nagerecht!

625 kcal

30 min. bereiden, 40 min. oventijd, 2 uur 30 min. wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.25 biologische sinaasappel

    biologische sinaasappel

  • 500 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 1 theelepel vanille-extract

    vanille-extract

  • 40 ml licor 43 (Gall & Gall)

    licor 43 (Gall & Gall)

  • 4 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 100 gram fijne kristalsuiker

    fijne kristalsuiker

  • 0.25 theelepel zout

    zout

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • ramequins (Ø 10 cm, ingevet)

  • grote ovenschaal

  • vershoudfolie

  • crème brûlée-brander


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Boen de sinaasappel schoon en snijd met een dunschiller de oranje schil. Breng de slagroom met de sinaasappelschil en het vanille-extract aan de kook. Zet het vuur lager, voeg de likeur toe en laat 5 min. trekken.

  2. Verwarm de oven voor op 135 °C. Splits de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop de eidooiers met ⅗ van de suiker en het zout met een garde los.

  3. Verwijder de sinaasappelschil en breng de room op middelhoog vuur weer tegen de kook aan. Schenk de room al roerend met een garde in een dun straaltje de bij de eidooiers.

  4. Giet de warme custard door een zeef boven een maatbeker. Verdeel over de ramekins.

  5. Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal en plaats in het midden van de oven. Vul de ovenschaal tot halverwege de rand van de schaaltjes voorzichtig met heet water en laat de custard in de oven in ca. 40 min. gaar worden.

  6. De custard is gaar als de bovenkant gestold, maar in het midden nog een beetje wiebelig is. Het mag zeker niet vloeibaar zijn, verleng eventueel de baktijd tot de juiste gaarheid bereikt is.

  7. Haal de schaaltjes uit het waterbad en laat 30 min. afkoelen op een rooster.

  8. Dek de schaaltjes af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de rest van de suiker over de crème brûlées en karamelliseer met de brander.

Wat vond je van dit recept?

Licor 43 crème brûlée

Zoet, romig, kruidig, knapperig... deze crème brûlée met Licor 43 is een lekkere twist op dit klassieke nagerecht!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig