Witte chocolademousse

Dol op witte chocolade? Dan is deze luchtige witte chocolademousse jouw nieuwe favoriete nagerecht. Alles wat nodig hebt zijn 6 ingrediënten en een beetje geduld.

465 kcal

30 min. bereiden, 4 uur wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 blaadjes gelatine

    gelatine

  • 200 gram witte chocolade

    witte chocolade

  • 375 ml verse slagroom

    verse slagroom

  • 3 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 50 gram fijne kristalsuiker

    fijne kristalsuiker

  • 0.25 theelepel zout

    zout

Dit heb je nodig

  • glazen (250 ml)

  • vershoudfolie


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Hak ondertussen de chocolade fijn, doe in een ruime kom en zet apart.

  2. Verwarm 75 ml slagroom (per 6 personen) in een pan op middelhoog vuur. Laat de slagroom heet worden, maar niet koken. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de slagroom tot de gelatine is opgelost.

  3. Splits de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers, suiker en het zout glad. Haal de slagroom van het vuur en schenk al roerend met een garde in een dun straaltje bij de eidooiers.

  4. Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren 2 min. op laag vuur tot het de dikte heeft van vla. Giet het eiermengsel over de chocolade. Laat staan en roer goed door. Controleer of alle chocolade gesmolten is.

  5. Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel in delen door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de glazen, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Wat vond je van dit recept?

Witte chocolademousse

Dol op witte chocolade? Dan is deze luchtige witte chocolademousse jouw nieuwe favoriete nagerecht. Alles wat nodig hebt zijn 6 ingrediënten en een beetje geduld.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig