Witte chocolademousse
Dol op witte chocolade? Dan is deze luchtige witte chocolademousse jouw nieuwe favoriete nagerecht. Alles wat nodig hebt zijn 6 ingrediënten en een beetje geduld.
465 kcal
30 min. bereiden, 4 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
2 blaadjes gelatine
gelatine
200 gram witte chocolade
witte chocolade
375 ml verse slagroom
verse slagroom
3 middelgrote scharreleieren
middelgrote scharreleieren
50 gram fijne kristalsuiker
fijne kristalsuiker
0.25 theelepel zout
zout
Dit heb je nodig
glazen (250 ml)
vershoudfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Hak ondertussen de chocolade fijn, doe in een ruime kom en zet apart.
Verwarm 75 ml slagroom (per 6 personen) in een pan op middelhoog vuur. Laat de slagroom heet worden, maar niet koken. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de slagroom tot de gelatine is opgelost.
Splits de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers, suiker en het zout glad. Haal de slagroom van het vuur en schenk al roerend met een garde in een dun straaltje bij de eidooiers.
Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren 2 min. op laag vuur tot het de dikte heeft van vla. Giet het eiermengsel over de chocolade. Laat staan en roer goed door. Controleer of alle chocolade gesmolten is.
Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel in delen door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de glazen, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Witte chocolademousse
Dol op witte chocolade? Dan is deze luchtige witte chocolademousse jouw nieuwe favoriete nagerecht. Alles wat nodig hebt zijn 6 ingrediënten en een beetje geduld.

nagerecht
6 personen
465 kcal
30 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Hak ondertussen de chocolade fijn, doe in een ruime kom en zet apart.
Verwarm 75 ml slagroom (per 6 personen) in een pan op middelhoog vuur. Laat de slagroom heet worden, maar niet koken. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de slagroom tot de gelatine is opgelost.
Splits de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Roer met een garde de eidooiers, suiker en het zout glad. Haal de slagroom van het vuur en schenk al roerend met een garde in een dun straaltje bij de eidooiers.
Schenk alles terug in de steelpan en verwarm onder voortdurend roeren 2 min. op laag vuur tot het de dikte heeft van vla. Giet het eiermengsel over de chocolade. Laat staan en roer goed door. Controleer of alle chocolade gesmolten is.
Klop de rest van de slagroom lobbig en spatel in delen door het chocolademengsel. Verdeel de mousse over de glazen, dek af met vershoudfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
2 blaadjes gelatine
200 g witte chocolade
375 ml verse slagroom
3 middelgrote scharreleieren
50 g fijne kristalsuiker
¼ tl zout
Dit heb je nodig
glazen (250 ml)
vershoudfolie




