bewaar
Gerookte makreel met badjaksaus
Gerookte makreel met badjaksaus
bewaar

Gerookte makreel met badjaksaus

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 theelepels

sambal badjak

100 ml

tomatenketchup

2 eetlepels

gembersiroop

2 eetlepels

verse koriander

1

gestoomde makreel

3

nectarines

2 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • grilltopper

Aan de slag

1

Voor saus in schaaltje sambal met tomatenketchup, gembersiroop en koriander tot sausje roeren.

2

Makreel en nectarines met olie bestrijken. Makreel op rooster in ca. 10 min. warm laten worden. Tegelijkertijd nectarines op goed ingevette grilltopper aan elke kant ca. 3 min. grillen. Vis schoonmaken en met warme nectarines en sambalsaus serveren. Lekker met stokbrood en kroepoek.

algemeenKant-en-klare gestoomde makreel. Ook nooit aan gedacht? Probeer het eens, het is verrassend verrukkelijk. Echt iets voor het strand of op de camping.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gerookte makreel met badjaksaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig