AH klantenservicealgemeen_actueel
Wat is de herkomst van AH Biologisch vlees?
Albert Heijn verkoopt biologisch rundvlees, varkensvlees en kip. Voor kip is het niet verplicht de herkomst aan te geven. 

Het biologisch rundvlees dat bij Albert Heijn wordt verkocht kan komen uit diverse Europese landen. Dit betekent dat de dieren in het desbetreffende land opgroeien en daar vervolgens (verdoofd) geslacht worden. Het vlees gaat naar Nederland, waar er vervolgens consumentenverpakkingen van worden gemaakt. Om die reden kan er op de verpakking een ander land staan bij "geboren in…", "geslacht in …" en "verpakt in…".

AH biologisch varkensvlees komt altijd van bekende bedrijven in Nederland en Duitsland. Check op ah.nl de herkomst bij het artikel. De exacte herkomst van biologische rund- en varkensvlees snijvlees artikelen is altijd bekend omdat dit altijd van één dier afkomstig is (zie het etiket). Voor artikelen gemaakt van snippers geldt dat niet, want dat komt van meerdere dieren.  

Al het biologisch varkens- en rundvlees van AH komt van bedrijven met zowel een SKAL certificering als 3 sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Hierop wordt streng gecontroleerd door deze partijen. Check de eisen op de websites Beterleven en Skal.

We zetten de naam van het specifieke bedrijf niet op de verpakking, maar we werken alleen met bedrijven die juist gecertificeerd zijn.