AH klantenservicealgemeen_actueel
Ik heb een vraag over het invriezen en ontdooien van versproducten.
Als een product in de vriezer kan, dan staat dat (en hoelang het kan) altijd op de verpakking. Staat dit er niet op, dan raden we het ook echt af. De kwaliteit wordt er niet beter op en bijvoorbeeld bij stoom- of kant-en-klaarmaaltijd kan na het invriezen vaak niet tot in de kern verwarm worden.
Een afrader dus. Lekker vers opeten! Dit geldt ook voor verse vis waar 'ontdooit product' op staat. De vis is dan na de vangst ingevroren om deze langer goed te houden van vangst tot aan jouw bord.

Voorverpakt vlees kan je invriezen zolang het houdbaar is, maar het is wel wat taaier als het uit je vriesvak komt. Producten waarop staat 'is reeds ingevroren geweest' kan je prima invriezen op de dag van aankoop, omdat industrieel invriezen, shockfreezing, anders gaat dan thuis invriezen.

Klaar om te koken? Laat vlees dan wel snel of juist langzaam ontdooien. Dus doe dit of in de magnetron of in de koelkast. Bereid het direct wanneer het bijna ontdooid is, want na het invriezen bederft het sneller.
Hou er rekening mee dat geen enkele verpakking van ons vlees in de magnetron kan.