AH klantenservicealgemeen_actueel
Waar vind ik de herkomst van een product?
Als het mogelijk is, vermelden we dit altijd op de verpakking. Bij de meeste producten is dit ook wettelijk verplicht.

AH-producten
Op onze Eigen Merk producten zoals verse vis, kalfsvlees en rundvlees, staat het land van herkomst altijd op de verpakking. Bij onze kip zonder toevoegingen die binnen de grenzen van de EU vandaan weer niet. Maar bij varkensvlees en lamsvlees zonder toevoegingen weer wel.
Rundvlees is echter een ander verhaal: hiervan moet worden aangegeven wat het land van herkomst is plus waar het dier is geslacht.

Groente en fruit
De herkomst van groenten en fruit staat vaak op de verpakking en op het presentatiebord in de winkel.
Maar bij gewassen en gesneden producten staat meestal geen herkomst. De herkomst wisselt zo vaak, in sommige gevallen per week, dat we dit niet op de verpakking kunnen aangeven. Dit is ook de reden waarom je op ah.nl de herkomst niet ziet van groente en fruit.

Mis je de herkomst op één van onze producten, laat ons dan weten om welk product het gaat. We zoeken het dan voor je uit.

Samengestelde producten
Voor samengestelde product gaat dit alleen niet. De herkomst van de appels uit een AH vruchtensap bijvoorbeeld is niet te herleiden.

A-merk
De herkomst van een A-merk product kan je opvragen bij de leverancier of de producent zelf. Die gegevens staan altijd op de verpakking.