Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 Ah Excelllent ribeye's
- 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
- 1 tl zwarte-peperkorrels
- ½ tl chiliflakes
- 1 tl venkelzaad
- 6 saffraan
- 30 g geraspte mierikswortel in pot
- 30 g tomatenketchup
- 30 g dijonmosterd
- 30 g donkere basterdsuiker
- 30 g worcestershiresauce
- 15 g vloeibare honing
Keukenspullen
- barbecue of grillpan
- vijzel
- zeef
- kom
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
- Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
- Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.
bereidingstip:
Tip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’
combinatietip:
Lekker met courgettes van de barbecue.

Vijzelen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 335 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 305 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
- 4 Ah Excelllent ribeye's
Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.
- 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet
- 1 tl zwarte-peperkorrels
- ½ tl chiliflakes
- 1 tl venkelzaad
- 6 saffraan
Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken.
- 30 g geraspte mierikswortel in pot
- 30 g tomatenketchup
- 30 g dijonmosterd
- 30 g donkere basterdsuiker
- 30 g worcestershiresauce
- 15 g vloeibare honing
Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.
Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool.
Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.
bereidingstip:
Tip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’
combinatietip:
Lekker met courgettes van de barbecue.