bewaar
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
bewaar

Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus

Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd.

25 min. bereiden
15 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

Ah Excelllent ribeye's

1 tl

gerookte-paprikapoeder zoet

1 tl

zwarte-peperkorrels

½ tl

chiliflakes

1 tl

venkelzaad

6

saffraan

30 g

geraspte mierikswortel in pot

30 g

tomatenketchup

30 g

dijonmosterd

30 g

donkere basterdsuiker

30 g

worcestershiresauce

15 g

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

  • vijzel

  • zeef

  • kom

  • aluminiumfolie

Grillmasters opgelet: dit vleesrecept is voor jullie! Heerlijk gemarineerd en precies lang genoeg geroosterd.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Laat de ribeyes op kamertemperatuur komen.

2

Doe de gerookte-paprikapoeder, peperkorrels, chiliflakes, het venkelzaad en de saffraan in de vijzel en wrijf fijn. Passeer het mengsel door een fijne zeef en wrijf het vlees ermee in. Laat de smaak 15 min. intrekken. Meng ondertussen voor de steaksaus de mierikswortel, ketchup, mosterd, basterdsuiker, worcestershiresauce en honing in een kom.

3

Leg de ribeyes op de hete grill direct boven de hete houtskool. Keer na 1½-2 min. en gril nog 1½-2 min. op de andere kant voor een rode steak. Laat iets langer liggen voor medium gegaard vlees. Bestrooi het vlees met zout, verpak het losjes in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Snijd het vlees in plakken en serveer met de steaksaus.

bereidingstipTip van Julius: ‘Ben je een ervaren grillmaster? Dan kun je deze ribeyes ook “cavemanstyle” bereiden; voor mij de ultieme manier van barbecueën. Het vlees gaat daarbij rechtstreeks op de houtskool, die ik van tevoren even heb schoongeblazen met de föhn van m’n vrouw.’

combinatietipLekker met courgettes van de barbecue.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.