Groene viscurry met bloemkoolrijst

Om 'm een flinke kick te geven, eet je de curry met rode peper.

620 kcal

20 min. bereiden

pittig

3.9/5

(87)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • wok


2017 nr. 09 - Slim koken

Allerhande Box week 9 2017 - Allerhande Box week 9 2017

Allerhande Box Week 39 2017 - Allerhande Box Week 39 2017

Allerhande Box Week 17 2019 - Allerhande Box Week 17 2019

Allerhande Box Week 17 2018 - Allerhande Box Week 17 2018

Aan de slag

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de rijst met eventueel zout in 8-10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

  2. Maak ondertussen de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de pangasiusfilet in stukken van ca. 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de ui en currypasta 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en laat met een deksel op de wok op middelhoog vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de laatste 3 min. de pangasiusfilet toe.

  3. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Boen de limoen schoon, halveer en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

  4. Breng de curry op smaak met peper, eventueel zout en het sap van de limoen. Serveer samen met de rijst in een kom of diep bord. Garneer met de koriander, een limoenpartje en rode-peperringetjes naar smaak.

Wat vond je van dit recept?

Groene viscurry met bloemkoolrijst

Om 'm een flinke kick te geven, eet je de curry met rode peper.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig