Sushiloempia's met garnalen
Sushi en loempia's in één: nee, we maken geen grapje. Het bestaat echt!

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g sushirijst
- 4 el rijstazijn
- 1 tl fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
- 150 g koelvers gesneden kool
- 7½ g verse munt
- 6¼ g verse bieslook
- 1 avocado
- 10 rijstvellen
- 100 g Hollandse garnalen
Advertentie
Bereiden
- Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout. Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik. Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.
- Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes. Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.
bereidingstip:
In de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.
combinatietip:
Lekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 140 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 160 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Sushiloempia's met garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sushiloempia's met garnalen
- 150 g sushirijst
- 4 el rijstazijn
- 1 tl fijne kristalsuiker
- ½ tl zout
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de helft van de rijstazijn, de suiker en het zout.
- 150 g koelvers gesneden kool
Meng ondertussen de rodekool met de rest van de rijstazijn. Laat staan tot gebruik.
- 7½ g verse munt
- 6¼ g verse bieslook
Haal de blaadjes van de munt en snijd de bieslook in stukjes van 2 cm.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken.
- 10 rijstvellen
Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin telkens een rijstvel 10 sec. en leg op een schone plank of werkblad.
Leg in het midden van het rijstvel 2 in stukjes gescheurde muntblaadjes.
- 100 g Hollandse garnalen
Stapel er wat rijst, bieslook, rodekool, avocado en garnalen op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 10 x 3 cm heeft.
Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
Maak zo ook de rest van de rijstvelloempia’s. Verdeel over een schaal en serveer direct.
bereidingstip:
In de kookles ‘sushi maken’ kun je bekijken hoe je zelf sushi(rijst) maakt.
combinatietip:
Lekker met sojasaus (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en wasabipasta.