Smokey's beef-rub
Met een rub voeg je extra smaak toe aan je barbecuegerecht en je vlees krijgt er een mooie korst van.

amerikaans
bijgerecht
Met een rub voeg je extra smaak toe aan je barbecuegerecht en je vlees krijgt er een mooie korst van.
10 stuks
4
6
Advertentie
Ingrediënten
- 3 el zwartepeperkorrels
- 30 g paprikapoeder
- 30 g gerookte-paprikapoeder
- 70 g zeezout
- 30 g kristalsuiker
- 20 g bruine basterdsuiker
- 20 g knoflookpoeder
- 20 g uienpoeder
- 1 el chilipoeder
- 1 el versgemalen koffie
- 1 el cacaopoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl gemalen komijn
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Meng vervolgens alle ingrediënten en bewaar tot 2 maanden in een afgesloten pot.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 65 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 2.720 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Smokey's beef-rub
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Smokey's beef-rub
- 3 el zwartepeperkorrels
- 30 g paprikapoeder
- 30 g gerookte-paprikapoeder
- 70 g zeezout
- 30 g kristalsuiker
- 20 g bruine basterdsuiker
- 20 g knoflookpoeder
- 20 g uienpoeder
- 1 el chilipoeder
- 1 el versgemalen koffie
- 1 el cacaopoeder
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl gemalen komijn
Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Meng vervolgens alle ingrediënten en bewaar tot 2 maanden in een afgesloten pot.