Uni­corn­taart

Sprookjes bestaan! Met deze unicorntaart is daar geen twijfel meer over mogelijk.

  • gebak
  • 12 personen
  • 1115 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 1 u. 20 min. oventijd
(13) waardeer
gebak Sprookjes bestaan! Met deze unicorntaart is daar geen twijfel meer over mogelijk. 12 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • 4 springvormen (Ø 20 cm)
  • bakpapier
  • spuitzak met stervormig mondje
  • satéprikker 20 cm
  • 4 cocktailprikkers

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop met een handmixer 375 g boter 5 min. luchtig met de suiker. Voeg ¾ van de vanille-extract toe. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Doe het zout en zelfrijzend bakmeel erbij en meng in 5 min. tot een beslag.
  2. Verdeel het beslag over 4 bakjes (ca. 345 g per bakje). Maak eerst een rood beslag met 40 druppels rode kleurstof. Maak het tweede beslag oranje met 20 druppels rode en 20 druppels gele kleurstof. Maak een groen beslag met 5 druppels blauwe en 25 druppels gele kleurstof. Maak een blauw beslag met 20 druppels blauwe kleurstof. Je kunt de hoeveelheid kleurstof iets verhogen als je de cake een intensere kleur wilt geven. Zorg wel dat je genoeg kleurstof overhoudt voor de botercrème (10 druppels rood, 11 druppels geel en 4 druppels blauw).
  3. Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. Doe per kleur het deeg in een springvorm en bak elke kleurcake 20 min. in de oven. Laat de cakes helemaal afkoelen.
  4. Maak de botercrème door de resterende boter 4 min. te kloppen. Klop in twee delen de poedersuiker erdoor. Voeg de rest van de vanille-extract toe en meng nog 1 min. Verdeel de botercrème over 4 bakjes en houd 200 g apart. Maak het eerste bakje botercrème rood met 6 druppels rode kleurstof. Maak het tweede bakje oranje met 4 druppels rode kleurstof en 8 druppels gele kleurstof. Kleur het derde bakje groen met 1 druppel blauwe en 3 druppels gele kleurstof. Maak de botercrème in het vierde bakje blauw met 3 druppels blauwe kleurstof.
  5. Stapel de cakes. Smeer tussen elke laag cake een dun laagje van de achtergehouden botercrème zonder kleurstof. Smeer de bovenkant en zijkanten van de cake ook in met deze kleurloze botercrème. Zet de cake 30 min. in de koelkast om op te stijven.
  6. Bekleed de cake met de rolfondant-wrap. Snijd het overtollige fondant weg. Zet de cake terug in de koelkast. Vul de spuitzak met stervormige mond kleur voor kleur met de botercrème. Zet 5 min. in de koelkast om iets op te stijven. Rol de overgebleven witte fondant uit en snijd hier met een mesje twee oortjes uit. Maak van de gele fondant is een lange rol met een doorsnede van ca. 2 cm. Draai dit om een satéstokje heen zodat je een hoorn krijgt.
  7. Zet de cake op een grote schaal of taartstandaard. Zet de hoorn net iets voor het midden op de cake. Zet de oortjes ernaast met behulp van 4 cocktailprikkers of tandenstokers. Spuit toefjes botercrème op de cake zodat de eenhoorn manen krijgt. Spuit ook rondom de cake toefjes botercrème. Teken met de donkerste kleur decoratiestift oogjes met wimpers op de eenhoorn. Teken het voor met een satéprikker als je niet meteen op het fondant wilt tekenen. Versier eventueel nog met decoratie naar keuze.

bereidingstip:

De toefjes botercrème zijn perfect om eventuele oneffenheden mee te verdoezelen.

kookstaptip:

Maak van je hand een kommetje en strijk het fondant van beneden naar boven glad; dan scheurt het minder snel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.115 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 127 g
    waarvan suikers 63 g
  • vet 64 g
    waarvan verzadigd 41 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020

Unicorntaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uni­corn­taart

1
1
  • 875 g ongezouten roomboter

Verwarm de oven voor op 165 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 375 g fijne kristalsuiker

Klop met een handmixer 375 g boter 5 min. luchtig met de suiker.

3
3
  • 3 tl vanille-extract
  • 6 middelgrote eieren
  • 1 mespunt zout
  • 375 g zelfrijzend bakmeel

Voeg de vanille-extract toe. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Doe het zout en zelfrijzend bakmeel erbij en meng in 5 min. tot een beslag.

4
4

Verdeel het beslag over 4 bakjes (ca. 345 g per bakje).

5
5
  • 45 g Dr. Oetker kleurstoffen

Maak eerst een rood beslag met 40 druppels rode kleurstof.

6
6

Maak het tweede beslag oranje met 20 druppels rode en 20 druppels gele kleurstof.

7
7

Maak een groen beslag met 5 druppels blauwe en 25 druppels gele kleurstof.

8
8

Maak een blauw beslag met 20 druppels blauwe kleurstof.

9
9

Je kunt de hoeveelheid kleurstof iets verhogen als je de cake een intensere kleur wilt geven.

10
10

Zorg wel dat je genoeg kleurstof overhoudt voor de botercrème: 10 druppels rood, 11 druppels geel en 4 druppels blauw.

11
11

Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier.

12
12

Doe per kleur het deeg in een springvorm en bak elke kleurcake 20 min. in de oven.

13
13

Laat de cakes helemaal afkoelen.

14
14
  • 500 g poedersuiker

Maak de botercrème door de resterende boter 4 min. te kloppen. Klop in twee delen de poedersuiker erdoor.

15
15
  • 1 tl vanille-extract

Voeg de rest van de vanille-extract toe en meng nog 1 min.

16
16

Verdeel de botercrème over 4 bakjes en houd 200 g apart.

17
17

Maak het eerste bakje botercrème rood met 6 druppels rode kleurstof.

18
18

Maak het tweede bakje oranje met 4 druppels rode kleurstof en 8 druppels gele kleurstof.

19
19

Kleur het derde bakje groen met 1 druppel blauwe en 3 druppels gele kleurstof.

20
20

Maak de botercrème in het vierde bakje blauw met 3 druppels blauwe kleurstof.

21
21

Stapel de cakes. Smeer tussen elke laag cake een dun laagje van de achtergehouden botercrème zonder kleurstof.

22
22

Smeer de bovenkant en zijkanten van de cake ook in met deze kleurloze botercrème.

23
23

Zet de cake 30 min. in de koelkast om op te stijven.

24
24
  • 430 g Voilà uitgerolde rolfondant wrap

Bekleed de cake met de rolfondant-wrap. Snijd het overtollige fondant weg. Zet de cake terug in de koelkast.

25
25

Vul de spuitzak met stervormige mond kleur voor kleur met de botercrème. Zet 5 min. in de koelkast om iets op te stijven.

26
26

Rol de overgebleven witte fondant uit en snijd hier met een mesje twee oortjes uit.

27
27
  • 150 g rolfondant

Maak van de gele fondant is een lange rol met een doorsnede van ca. 2 cm. Draai dit om een satéstokje heen zodat je een hoorn krijgt.

28
28

Zet de cake op een grote schaal of taartstandaard. Zet de hoorn net iets voor het midden op de cake. Zet de oortjes ernaast met behulp van 4 cocktailprikkers of tandenstokers.

29
29

Spuit toefjes botercrème op de cake zodat de eenhoorn manen krijgt. Spuit ook rondom de cake toefjes botercrème.

30
30
  • 1 pakje Dr. Oetker decoratiestiften choco & karamel

Teken met de donkerste kleur decoratiestift oogjes met wimpers op de eenhoorn. Teken het voor met een satéprikker als je niet meteen op het fondant wilt tekenen.

31
31

Versier eventueel nog met decoratie naar keuze.

bereidingstip:

De toefjes botercrème zijn perfect om eventuele oneffenheden mee te verdoezelen.

kookstaptip:

Maak van je hand een kommetje en strijk het fondant van beneden naar boven glad; dan scheurt het minder snel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.