Unicorntaart
bewaar
bewaar

Unicorntaart

Sprookjes bestaan! Met deze unicorntaart is daar geen twijfel meer over mogelijk.

1 uur 30 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
30 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 165 °C. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop met een handmixer 375 g boter 5 min. luchtig met de suiker. Voeg ¾ van de vanille-extract toe. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Doe het zout en zelfrijzend bakmeel erbij en meng in 5 min. tot een beslag.

Verdeel het beslag over 4 bakjes (ca. 345 g per bakje). Maak eerst een rood beslag met 40 druppels rode kleurstof. Maak het tweede beslag oranje met 20 druppels rode en 20 druppels gele kleurstof. Maak een groen beslag met 5 druppels blauwe en 25 druppels gele kleurstof. Maak een blauw beslag met 20 druppels blauwe kleurstof. Je kunt de hoeveelheid kleurstof iets verhogen als je de cake een intensere kleur wilt geven. Zorg wel dat je genoeg kleurstof overhoudt voor de botercrème (10 druppels rood, 11 druppels geel en 4 druppels blauw).

Vet de springvormen in met boter en bekleed de bodems met bakpapier. Doe per kleur het deeg in een springvorm en bak elke kleurcake 20 min. in de oven. Laat de cakes helemaal afkoelen.

Maak de botercrème door de resterende boter 4 min. te kloppen. Klop in twee delen de poedersuiker erdoor. Voeg de rest van de vanille-extract toe en meng nog 1 min. Verdeel de botercrème over 4 bakjes en houd 200 g apart. Maak het eerste bakje botercrème rood met 6 druppels rode kleurstof. Maak het tweede bakje oranje met 4 druppels rode kleurstof en 8 druppels gele kleurstof. Kleur het derde bakje groen met 1 druppel blauwe en 3 druppels gele kleurstof. Maak de botercrème in het vierde bakje blauw met 3 druppels blauwe kleurstof.

Stapel de cakes. Smeer tussen elke laag cake een dun laagje van de achtergehouden botercrème zonder kleurstof. Smeer de bovenkant en zijkanten van de cake ook in met deze kleurloze botercrème. Zet de cake 30 min. in de koelkast om op te stijven.

Bekleed de cake met de rolfondant-wrap. Snijd het overtollige fondant weg. Zet de cake terug in de koelkast. Vul de spuitzak met stervormige mond kleur voor kleur met de botercrème. Zet 5 min. in de koelkast om iets op te stijven. Rol de overgebleven witte fondant uit en snijd hier met een mesje twee oortjes uit. Maak van de gele fondant is een lange rol met een doorsnede van ca. 2 cm. Draai dit om een satéstokje heen zodat je een hoorn krijgt.

Zet de cake op een grote schaal of taartstandaard. Zet de hoorn net iets voor het midden op de cake. Zet de oortjes ernaast met behulp van 4 cocktailprikkers of tandenstokers. Spuit toefjes botercrème op de cake zodat de eenhoorn manen krijgt. Spuit ook rondom de cake toefjes botercrème. Teken met de donkerste kleur decoratiestift oogjes met wimpers op de eenhoorn. Teken het voor met een satéprikker als je niet meteen op het fondant wilt tekenen. Versier eventueel nog met decoratie naar keuze.

bereidingstipDe toefjes botercrème zijn perfect om eventuele oneffenheden mee te verdoezelen.
kookstaptipMaak van je hand een kommetje en strijk het fondant van beneden naar boven glad; dan scheurt het minder snel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Unicorntaart

Sprookjes bestaan! Met deze unicorntaart is daar geen twijfel meer over mogelijk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig