Gefermenteerde witte kool met miso van London Loy
Gefermenteerde witte kool met miso van London Loy
bewaar
bewaar

Gefermenteerde witte kool met miso van London Loy

Fermenteren ken je waarschijnlijk al van kimchi, maar wist je dat ook witte kool kan fermenteren? Dit geeft niet alleen meer smaak aan de kool, maar zorgt er ook voor dat je de groente langer vers kunt houden.

15 min. bereiden
1 dag wachten
licht pittig
6waarderingen

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Snijd de witte kool zo fijn mogelijk (met de hand of op de mandoline). Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de kurkuma en rasp fijn. Meng de kool, sjalot, knoflook, kurkuma, chilivlokken, komijn, zout en miso in een grote kom. ‘Masseer’ de kool met de hand 3-5 min. tot alle smaken gemengd zijn. Dit kan ook met een houten lepel.

2

Schep de witte kool in de pot en sluit goed af (eventueel met een afsluitbaar zakje boven op de kool om het echt goed af te sluiten). Zet de pot op een donkere plek op kamertemperatuur (of iets lager) en laat minimaal een week staan. Open iedere 2 dagen de deksel even om vrijgekomen lucht te laten ontsnappen en de kool iets aan te drukken of om te scheppen. Je mag tussendoor proeven. Als de smaak van de kool goed is, kun je de pot afgesloten in de koelkast bewaren, het fermentatieproces vertraagt dan.

variatietipAls je geen rauwe kurkuma wilt gebruiken kook de kurkuma dan enkele minuten in water. Laat uitlekken in een zeef en verwerk zoals verder in het recept beschreven staat.
bewaartipDe kool is een week van tevoren te maken en na het fermenteren nog ca. 3 weken houdbaar.
combinatietipDe gefermenteerde witte kool is lekker bij rijst, nasi, noedels, tofu of ei. Of bijvoorbeeld bij een gerecht met rijst, paksoi en tofu.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gefermenteerde witte kool met miso van London Loy

Fermenteren ken je waarschijnlijk al van kimchi, maar wist je dat ook witte kool kan fermenteren? Dit geeft niet alleen meer smaak aan de kool, maar zorgt er ook voor dat je de groente langer vers kunt houden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig