Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de citroen schoon, snijd de helft van de vrucht in partjes en pers de andere helft uit. Maak de rode uien schoon en snijd in parten, snijd de courgettes in plakjes van 1 cm en snijd de puntpaprika’s in repen van 1 cm. Schep om met ½ van de olie en de ras el hanout. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kip en de citroenparten ertussen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in linten. Meng met de muntblaadjes, het citroensap en de rest van de olie.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de geroosterde groente, kip en komkommersalade. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
Couscoussalade met kip en geroosterde groente van Dr. Elise
Dr. Elise: ‘Liever vega? Vervang de kipfilet door kikkererwten. Spoel af, dep droog en verdeel over de bakplaat met de groenten.'
- serveertipLekker met chilivlokken.
- kookstaptipRooster extra groente om er een lunch van te maken voor de volgende dag.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Couscoussalade met kip en geroosterde groente van Dr. Elise
Dr. Elise: ‘Liever vega? Vervang de kipfilet door kikkererwten. Spoel af, dep droog en verdeel over de bakplaat met de groenten.'

4 personen
660 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de citroen schoon, snijd de helft van de vrucht in partjes en pers de andere helft uit. Maak de rode uien schoon en snijd in parten, snijd de courgettes in plakjes van 1 cm en snijd de puntpaprika’s in repen van 1 cm. Schep om met ½ van de olie en de ras el hanout. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kip en de citroenparten ertussen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 min. in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in linten. Meng met de muntblaadjes, het citroensap en de rest van de olie.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de geroosterde groente, kip en komkommersalade. Bestrooi met de granaatappelpitjes.
serveertip:Lekker met chilivlokken.
kookstaptip:Rooster extra groente om er een lunch van te maken voor de volgende dag.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische citroen
2 rode uien
2 courgettes
500 g puntpaprika's
4 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
400 g scharrelkipdijfilets
1 komkommer
15 g verse munt
300 g biologische volkorencouscous
90 g granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
bakpapier