Couscoussalade met kip en geroosterde groente van Dr. Elise

Dr. Elise: ‘Liever vega? Vervang de kipfilet door kikkererwten. Spoel af, dep droog en verdeel over de bakplaat met de groenten.'

660 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de citroen schoon, snijd de helft van de vrucht in partjes en pers de andere helft uit. Maak de rode uien schoon en snijd in parten, snijd de courgettes in plakjes van 1 cm en snijd de puntpaprika’s in repen van 1 cm. Schep om met ½ van de olie en de ras el hanout. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de kip en de citroenparten ertussen. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in linten. Meng met de muntblaadjes, het citroensap en de rest van de olie.

  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de geroosterde groente, kip en komkommersalade. Bestrooi met de granaatappelpitjes.

  • serveertipLekker met chilivlokken.
  • kookstaptipRooster extra groente om er een lunch van te maken voor de volgende dag.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Couscoussalade met kip en geroosterde groente van Dr. Elise

Dr. Elise: ‘Liever vega? Vervang de kipfilet door kikkererwten. Spoel af, dep droog en verdeel over de bakplaat met de groenten.'

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig