Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 10 min. tot lichtbruin en gaar, keer halverwege. Bereid ondertussen gyoza’s in een tweede koekenpan. Giet na 3 min. een beetje water bij de gyoza’s en doe de deksel op de pan. Haal na 5 min. de deksel eraf en doe de helft van de ketjap bij de kip. Laat de laatste 2 min. karamelliseren.
Pers de limoen uit. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Rasp in een kom de gember en knoflook en meng samen met de mayonaise, pindakaas, sambal, de rest van de ketjap, de sesamolie, eidooier, suiker en het limoensap tot gladde saus.
Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Halveer de paksoi in de lengte en voeg de laatste 2 min. toe aan de pan met noedels. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Snijd de kip in reepjes van 2 cm en de bosui in dunne ringen. Meng de noedels met de pindakaas-sambalsaus en schep goed om tot ze bedekt zijn (voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus dunner te maken). Verdeel de paksoi, gyoza’s en kip erover en bestrooi met de bosui. Serveer met de crispy chili-olie.
Peanut butter noedels van The Twisted Chef
Deze super creamy peanutbutter noedels heb je zo gemaakt. Als dat geen ultiem comfort food is.. Enjoy!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Peanut butter noedels van The Twisted Chef
Deze super creamy peanutbutter noedels heb je zo gemaakt. Als dat geen ultiem comfort food is.. Enjoy!

hoofdgerecht
1 personen
1580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip 10 min. tot lichtbruin en gaar, keer halverwege. Bereid ondertussen gyoza’s in een tweede koekenpan. Giet na 3 min. een beetje water bij de gyoza’s en doe de deksel op de pan. Haal na 5 min. de deksel eraf en doe de helft van de ketjap bij de kip. Laat de laatste 2 min. karamelliseren.
Pers de limoen uit. Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Rasp in een kom de gember en knoflook en meng samen met de mayonaise, pindakaas, sambal, de rest van de ketjap, de sesamolie, eidooier, suiker en het limoensap tot gladde saus.
Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Halveer de paksoi in de lengte en voeg de laatste 2 min. toe aan de pan met noedels. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Snijd de kip in reepjes van 2 cm en de bosui in dunne ringen. Meng de noedels met de pindakaas-sambalsaus en schep goed om tot ze bedekt zijn (voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus dunner te maken). Verdeel de paksoi, gyoza’s en kip erover en bestrooi met de bosui. Serveer met de crispy chili-olie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
1 el zonnebloemolie
5 kip gyoza
1 el ketjap manis
½ limoen
1 middelgroot scharrelei
20 g gember
1 teen knoflook
1 el Japanse mayonaise
1 el 100% pindakaas
½ el sambal oelek
1 tl sesamolie
1 tl bruine basterdsuiker
125 g verse eiernoedels
1 Shanghai paksoi
1 scharrelkipdijfilet
1 bosui
1 tl crispy chili in oil
