Chipolatapudding
Chipolatapudding
bewaar
bewaar

Chipolatapudding

Ouderwets lekkere pudding met bigarreaux en bitterkoekjes.

45 min. bereiden
5 uur wachten
207waarderingen

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Verwarm het stokje, merg, de suiker en melk in een pan met dikke bodem. Houd 15 min. tegen de kook aan. Neem van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat iets afkoelen.

2

Doe de rozijnen in een kom en schenk de marasquin erover. Week de gelatine in koud water. Roer de maizena in een kom met 1 el water glad. Splits de eieren en klop de dooiers door de maizena. De eiwitten worden niet gebruikt.Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de warme (niet hete) melk door het eimengsel. Doe terug in de pan op een kleine pit op laag vuur en laat al kloppend met de garde in ca. 5 min. indikken tot vla. Knijp de gelatine uit en roer door de vla tot het is opgelost. Laat de vla snel afkoelen tot kamertemperatuur door de pan in een braadslee met een laag koud water te zetten. Roer regelmatig.

3

Klop de slagroom stijf en roer 1 el door de vla. Snijd de bigarreaux en koekjes in stukjes. Meng met de bigarreaux, koekjes en rozijnen met marasquin en spatel de rest van de slagroom er luchtig door. Spoel de puddingvorm om met water (niet afdrogen). Schep de pudding erin, dek af met de deksel of vershoudfolie en zet minimaal 5 uur in de koelkast. Stort de pudding op een schaal en serveer.

bereidingstipAls de pudding niet zo goed loskomt van de vorm, kun je de onderkant even kort in een kom heet water houden.
serveertipVersier de chipolatapudding met chocoladestaafjes koffie/melk, feestglitters, toefjes slagroom, chocoholic's delight of chocoladehulstblaadjes.
variatietipKun je geen bigarreaux vinden? Verhoog dan de hoeveelheid rozijnen naar 90 g.

Vanillestokjes verwerken

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chipolatapudding

Ouderwets lekkere pudding met bigarreaux en bitterkoekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig