Stap-voor-stap chipolatapudding
Stap-voor-stap chipolatapudding
bewaar
bewaar

Stap-voor-stap chipolatapudding

40 min. bereiden
3 uur wachten
43waarderingen

Aan de slag

1

Breng in een pan met een dikke bodem de melk met het vanillestokje aan de kook en laat de melk 20 min. zachtjes trekken. Boen de sinaasappel schoon, snijd de oranje schil eraf en snijd de schil in dunne reepjes. Breng in een steelpan het water met ⅓ suiker en de sinaasappelschilletjes aan de kook en laat de schilletjes 2 min. zachtjes koken. Laat ze in de siroop afkoelen.

2

Week de gelatine 10 minuten in een kom met koud water. Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het zwarte merg eruit en roer dit met de rest van de suiker weer door de melk, laat de suiker oplossen. Klop de eidooiers los met 2-3 el hete melk en voeg dit mengsel al roerend toe aan de melk in de pan. Blijf roeren tot een mooi gladde en dikke vla ontstaat, maar laat de vla niet meer koken! Los de gelatine al roerend op in de hete vla, laat daarna afkoelen tot hij lauwwarm is en dikker wordt.

3

Laat de rozijnen en sinaasappelschilletjes uitlekken op keukenpapier. Klop de slagroom stijf en spatel de helft luchtig door de vla. Schep de stukjes lange vinger, de rozijnen, de sinaasappelschilletjes en de cranberry's erdoor. Spatel dan de rest van de room voorzichtig door de vla. Doe de vla over in de puddingvorm en laat de pudding in de koelkast in 3-4 uur stevig worden.

4

Maak de rand van de pudding voorzichtig los van de rand van de vorm. Leg een platte schaal op de vorm, keer ze samen om en schud tot de pudding van de vorm loslaat en op de schaal glijdt. Garneer eventueel met toefjes slagroom.

algemeenDe vla kan sneller dikker worden als u hem in een bak met koud water zet, af en toe roeren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stap-voor-stap chipolatapudding

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig