bewaar
Tomatensoep
Tomatensoep
bewaar

Tomatensoep

Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf!

45 min. bereiden
262waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

romatomaat

1

middelgrote ui

1

winterpeen

2 el

traditionele olijfolie

70 g

tomatenpuree

1 teen

knoflook

2 takjes

verse tijm

2

rundvleesbouillontabletten

750 ml

kokend water

2

rundersaucijzen

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf!

Aan de slag

1

Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, winterpeen, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.

2

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken. Haal ondertussen het vel van de worsten, snijd het vlees in stukjes en doe in een kom. Vorm er met vochtige handen ca. 5 balletjes per persoon van.

3

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.

kookstaptipOntvel de tomaten voor een nog gladdere tomatensoep: snijd de tomaten kruislings in en dompel 10 sec. onder in kokend water. Haal de schil van de tomaat. Ga verder met stap 1.

combinatietipLekker met brood en een groene salade.

combinatietipGarneer de soep met platte peterselie of tijm.

Hoe maak je tomatensoep?

Instructievideo - 05:13 min.