To­ma­ten­soep

Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf!

(249) waardeer
hollands bijgerecht Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf! 4 personen
3 249

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur. Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, winterpeen, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken. Haal ondertussen het vel van de worsten, snijd het vlees in stukjes en doe in een kom. Vorm er met vochtige handen ca. 5 balletjes per persoon van.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.

combinatietip:

Lekker met brood en een groene salade.

combinatietip:

Garneer de soep met platte peterselie of tijm.

kookstaptip:

Ontvel de tomaten voor een nog gladdere tomatensoep: snijd de tomaten kruislings in en dompel 10 sec. onder in kokend water. Haal de schil van de tomaat. Ga verder met stap 1.

video

Hoe maak je to­ma­ten­soep?

allerhande-kids - 05:13 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 16 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.400 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep

1
1
  • 750 g romatomaten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 winterpeen

Snijd de tomaten elk in 8 parten. Snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 70 g tomatenpuree

Verhit de olie in een soeppan en fruit de tomatenpuree 1 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook boven de pan, voeg de ui, winterpeen, peper en eventueel zout toe en bak al roerend 5 min.

4
4
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 750 ml kokend water

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Voeg ze met de bouillontabletten, tomaten en het water bij de groenten. Laat 15 min. zachtjes koken.

5
5
  • 2 rundersaucijzen

Haal ondertussen het vel van de worsten, snijd het vlees in stukjes en doe in een kom. Vorm er met vochtige handen ca. 5 balletjes per persoon van.

6
6

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de balletjes in 5 min. op middelhoog vuur gaar.

7
7

Neem de pan soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de balletjes toe. Schep de soep in kommen.

combinatietip:

Lekker met brood en een groene salade.

combinatietip:

Garneer de soep met platte peterselie of tijm.

kookstaptip:

Ontvel de tomaten voor een nog gladdere tomatensoep: snijd de tomaten kruislings in en dompel 10 sec. onder in kokend water. Haal de schil van de tomaat. Ga verder met stap 1.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.