Chocobombe
Chocobombe
bewaar
bewaar

Chocobombe

Dit toetje smaakt net zo fantastisch als 'ie eruit ziet. Met recht de knaller van de avond!

45 min. bereiden
12 uur 30 min. wachten
194waarderingen

Aan de slag

1

Zet het ongeopende blikje gecondenseerde melk in een pan en voeg zo veel water toe dat het blikje onder staat. Breng het water aan de kook en laat 3 uur op laag vuur koken met de deksel op de pan. De melk gaat nu karamelliseren. Controleer af en toe of er nog voldoende water in de pan zit. Voeg anders wat extra warm water toe. Neem het blikje uit de pan en laat 30 min. afkoelen. Open het blikje en meng het zeezout door de karamel.

2

Laat het kaneel- en chocolade-ijs buiten de vriezer in ca. 15 min. zachter worden. Snijd ondertussen de brioche in plakken van ½ cm dik. Bekleed de kom met 3 lagen vershoudfolie. Bedek de bodem en zijkant met 2/3 van de plakken brioche. Er mag geen ruimte tussen de plakken zitten.

3

Meng de helft van de Maltesers door het kaneelijs en schep in de kom. Verdeel de karamel erover. Meng de rest van de Maltesers door het chocolade-ijs en verdeel over de karamel. Dek af met de rest van de brioche en bedek de kom met een strakke laag vershoudfolie. Zet minimaal 9 uur in de vriezer.

4

Haal de mascarpone uit de koelkast. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Breek de chocolade in stukjes, doe in een vuurvaste kom en hang die kom in de pan met heet water. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten en roer af en toe. Haal de kom van de pan en laat 5 min. staan. Meng de mascarpone door de gesmolten chocolade tot chocoladecrème.

5

Bestrooi ondertussen het werkblad en de rolfondant met poedersuiker en rol de fondant uit tot een lap van 2 mm dik. Steek er met de uitsteekvormen grote en kleine sterren uit.

6

Neem de bombe uit de vriezer en stort voorzichtig op een (gekoelde) serveerschaal. Bestrijk met het paletmes of de spatel rondom met de chocoladecrème. Bekleed de bombe met de sterren.

algemeenFeestje bij je thuis met oud en nieuw? Ook dan kun je je gasten met de chocobombe verrassen.
bewaartipHeb je na kerst nog bombe over? Dan kun je ‘m nog 4 dagen in de vriezer bewaren.
bewaartipJe kunt dit gerecht tot en met het in de vriezer plaatsen, 4 dagen van tevoren maken.

Chocobombe

Instructievideo - 03:59 min.

Allerhande loves chocobombe

Instructievideo - 01:03 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocobombe

Dit toetje smaakt net zo fantastisch als 'ie eruit ziet. Met recht de knaller van de avond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig