Chocoladecakejes met warme chocoladesaus
Chocoladecakejes met warme chocoladesaus
bewaar
bewaar

Chocoladecakejes met warme chocoladesaus

45 min. bereiden
35 min. wachten
81waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de amandelen in koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat op een bord afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine heel fijn. Breek 50 g van de chocolade in stukjes. Doe in een magnetronschaaltje en smelt in de magnetron 1 min. op 500 watt. Roer de chocolade goed door en laat iets afkoelen.

2

Doe de boter en suiker in een kom en klop met een garde tot een zacht, romig mengsel. Voeg eerst de chocolade en vervolgens de eidooiers en de amandelen toe. Roer door.

3

Mix in een schone kom de eiwitten stijf. Schep het chocolademengsel op de eiwitten en spatel alles luchtig, maar gelijkmatig door elkaar. Verdeel het beslag over de timbaaltjes.

4

Zet de vormpjes in de braadslee. Schenk zoveel heet water in de braadslee totdat de vormpjes voor de helft in het water staan. Zet de braadslee op het rooster in het midden van de oven. Laat in ca. 35 min. gaar worden. Steek een satéprikker in het midden van een cakeje. Komt deze er droog uit, dan is het cakeje gaar.

5

Haal de vormpjes uit het water en laat 5 min. afkoelen. Neem de cakejes uit de vormpjes en zet ze elk op een bordje. Bestuif de cakejes met poedersuiker.

6

Smelt in een steelpan de rest van de chocolade met 3 el slagroom. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf. Serveer de chocoladesaus en de slagroom bij de cakejes.

algemeenU kunt de cakejes kunnen ook van tevoren bereiden. Verwarm ze, zonder vorm, vlak voor het serveren in de magnetron. Reken per cakeje 20-30 sec. op vol vermogen.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocoladecakejes met warme chocoladesaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig