Taco's met pittige biefreepjes en bonen
Vul je taco's eens from scratch met superverse ingrediënten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el picadillo
- 4 el traditionele olijfolie
- 320 g kogelbiefstukken
- 2 rode puntpaprika's (variatie mogelijk)
- 400 g zwarte bonen
- 12 tacoschelpen (AH)
- 1 avocado
- 100 g fijngesneden ijsbergsla
- 125 g Griekse yoghurt (0% vet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng 3/4 van de picadillo met 1/4 van de olie en wrijf hiermee de biefstukken in. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de bonen uitlekken. Verhit 2/3 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege. Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen. Snijd de biefstukken in dunne reepjes. Vul de taco’s met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en Griekse yoghurt. Lekker!
serveertip:
Lekker met tabasco en verse koriander.

Tacos met pittige biefreepjes en bonen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 200 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Taco's met pittige biefreepjes en bonen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Taco's met pittige biefreepjes en bonen

Verwarm de oven voor op 180 °C.

- 1½ el picadillo
- 1 el traditionele olijfolie
- 320 g kogelbiefstukken
Meng de picadillo met de olie en wrijf hiermee de biefstukken in.

- 2 rode puntpaprika's
- 400 g zwarte bonen
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in ringen. Laat de bonen uitlekken.

- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege.

Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

- 1 el traditionele olijfolie
- ½ el picadillo
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg de bonen toe. Verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 12 tacoschelpen
Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 1 avocado
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in repen.

Snijd de biefstukken in dunne reepjes.

- 100 g fijngesneden ijsbergsla
- 125 g Griekse yoghurt (0% vet)
Vul de taco’s met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en Griekse yoghurt. Lekker!
serveertip:
Lekker met tabasco en verse koriander.