bewaar
Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt
Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt
bewaar

Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt

Lekker voedzaam, deze milde chili vol bonen en groenten.

25 min. bereiden
5 min. oventijd
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

15 g

verse koriander

170 ml

Griekse yoghurt (0% vet)

2

uien

300 g

rundergehakt

1 tl

gemalen komijn

800 g

Mexicaanse roerbakgroente

720 g

witte bonen in tomatensaus

8

tacoschelpen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Lekker voedzaam, deze milde chili vol bonen en groenten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof. Doe de knoflook, 2/3 van de koriander en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Schil en snipper de uien. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de witte bonen toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, knoflook-korianderyoghurt en de rest van de koriander er apart bij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

combinatietipLekker met tabasco.