Smokey's original BBQ-saus
Saus uit een flesje? Kan. Maar deze zomer maak je hem zelf.

Advertentie
Ingrediënten
- 100 ml appelciderazijn
- 75 ml cola
- 75 ml appelsap
- 2 el sojasaus
- 50 ml worcestershiresauce
- 4 el bruine basterdsuiker
- 2 el appelstroop
- 1 el tabasco
- 3 el Piggy Mix BBQ Rub (zie recept elders op de website)
- 500 ml ketchup
- 100 ml vloeibare honing
- 3 el dressing balsamico
Keukenspullen
- afsluitbare fles of pot (500 ml)
Advertentie
Bereiden
Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 145 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 35 g
- natrium 720 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Smokey's original BBQ-saus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Smokey's original BBQ-saus
- 100 ml appelciderazijn
- 75 ml cola
- 75 ml appelsap
- 2 el sojasaus
- 50 ml worcestershiresauce
Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan.
- 4 el bruine basterdsuiker
- 2 el appelstroop
- 1 el tabasco
- 3 el Piggy Mix BBQ Rub
Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost.
- 500 ml ketchup
- 100 ml vloeibare honing
- 3 el dressing balsamico
Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door.
Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.