BBQ baked beans
Het roken van de bonen kost tijd, maar het is het wachten waard.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g gerookt ontbijtspek
- 2 tenen knoflook
- 1 jalapeñopeper
- 3 takjes verse koriander
- 1 grote rode ui
- 1 groene paprika
- 1 el traditionele olijfolie
- 200 g zwarte bonen
- 1 el bruine basterdsuiker
- 840 g witte bonen in tomatensaus
- 4 el barbecuesaus
- 4 el worcestershiresauce
- 1 el Franse mosterd
- 2 el barbecuekruidenmix
- 1 el tabasco chipotle pepper sauce
Keukenspullen
- barbecue met deksel
- vuurvaste schaal (20 x 30 cm)
- rooksnippers
Advertentie
Bereiden
- Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 110 °C. Snijd het ontbijtspek, de knoflook, jalapeñopeper en koriander fijn, snipper de rode ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak het ontbijtspek 3 min. Voeg de paprika, ui, knoflook, jalapeñopeper en koriander toe en bak nog 4 min. Dit kan op het fornuis of in een vuurvaste schaal op het hetere deel van de barbecue. Voeg de basterdsuiker, witte bonen in tomatensaus, zwarte bonen, barbecuesaus, worcestershiresaus, mosterd, barbecuekruiden en tabasco toe. Schep in een vuurvaste schaal (of aluminium wegwerpschaal).
- Leg het rookhout op de kolen, plaats de gevulde schaal op de barbecue en doe de deksel erop. Rook de baked beans naar smaak 1-4 uur indirect op het rooster van de barbecue. Roer om de 30 min. goed, zodat de rooksmaak zich door de bonen mengt. Voeg af en toe wat rookhout toe aan de kolen.
bereidingstip:
Je kunt de baked beans t/m stap 2 maximaal twee dagen van tevoren op het fornuis bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 41 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 2.120 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
BBQ baked beans
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
BBQ baked beans
Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 110 °C.
- 100 g gerookt ontbijtspek
- 2 tenen knoflook
- 1 jalapeñopeper
- 3 takjes verse koriander
- 1 grote rode ui
- 1 groene paprika
Snijd het ontbijtspek, de knoflook, jalapeñopeper en koriander fijn, snipper de rode ui en snijd de paprika in kleine blokjes.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak het ontbijtspek 3 min. Voeg de paprika, ui, knoflook, jalapeñopeper en koriander toe en bak nog 4 min.
Dit kan op het fornuis of in een vuurvaste schaal op het hetere deel van de barbecue.
- 200 g zwarte bonen
- 1 el bruine basterdsuiker
- 840 g witte bonen in tomatensaus
- 4 el barbecuesaus
- 4 el worcestershiresauce
- 1 el Franse mosterd
- 2 el barbecuekruidenmix
- 1 el tabasco chipotle pepper sauce
Spoel de zwarte bonen af. Voeg de basterdsuiker, witte bonen in tomatensaus, zwarte bonen, barbecuesaus, worcestershiresaus, mosterd, barbecuekruiden en tabasco toe.
Schep in een vuurvaste schaal (of aluminium wegwerpschaal).
Leg het rookhout op de kolen, plaats de gevulde schaal op de barbecue en doe de deksel erop.
Rook de baked beans naar smaak 1-4 uur indirect op het rooster van de barbecue.
Roer om de 30 min. goed, zodat de rooksmaak zich door de bonen mengt. Voeg af en toe wat rookhout toe aan de kolen.
bereidingstip:
Je kunt de baked beans t/m stap 2 maximaal twee dagen van tevoren op het fornuis bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.