bewaar
Aardappelsalade van de BBQ
Aardappelsalade van de BBQ
bewaar

Aardappelsalade van de BBQ

Eerst koken en dan grillen op de barbecue. Zo krijg je de perfecte aardappelen voor dit gerecht.

25 min. bereiden
30 min. wachten
pittig
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

pommes rouges

1 el

Franse mosterd

3 el

mayonaise

2 tl

tabasco chipotle pepper sauce

1½ el

water

1

kleine rode ui

2 el

traditionele olijfolie

3 el

augurkenblokjes

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Eerst koken en dan grillen op de barbecue. Zo krijg je de perfecte aardappelen voor dit gerecht.

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in de lengte in plakken en kook ze in water met eventueel zout in 12 min. gaar. Giet af en laat in 30 min. helemaal afkoelen.

2

Steek ondertussen de barbecue aan. Doe de mosterd, mayonaise, tabasco en 1½ el water in een kom en klop tot een dressing. Snipper de ui. Bestrijk de aardappelen dun met de olie. Gril op de barbecue ca. 4 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de aardappelen over een platte schaal, schep de ui en augurk erover en besprenkel royaal met de dressing. Garneer met de tuinkers.

bereidingstipJe kunt de aardappelen ook in een grillpan bereiden.

bereidingstipOok de dressing kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

bereidingstipJe kunt de aardappelen 1 dag van tevoren al koken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.