Regenboogsalade
Regenboogsalade

Regenboogsalade

Barbecue vanavond? Serveer deze veelzijdige, kleurige salade, mét gegrilde mais.

30 min. bereiden
redelijk pittig
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

4 el

natuurazijn

1 tl

kristalsuiker

2

maiskolven

1 zak

paprikamix

½ tl

tabasco chipotle pepper sauce

4 el

zoete chilisaus

2 el

mayonaise

2 el

water

300 g

gesneden rodekool

75 g

gerookte amandelen

75 g

royale rozijnen

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Barbecue vanavond? Serveer deze veelzijdige, kleurige salade, mét gegrilde mais.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de ui in dunne halve ringen. Doe samen met de azijn, de suiker, peper en eventueel zout in een kommetje. Schenk over de ui zo veel kokend water bij dat de ui net onderstaat. Roer door en laat staan tot gebruik.

2

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe de maiskolven in de pan, kook 10 min. en giet af. Gril de maiskolven op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.

3

Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Houd elke kleur paprika apart.

4

Meng de tabasco, chilisaus, mayonaise en het water tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Herhaal met de andere maiskolf.

6

Verdeel de mais, paprika en rodekool op kleurvolgorde van licht naar donker naast elkaar op een grote platte schaal. Laat de ui uitlekken en verdeel erover. Hak de amandelen grof. Bestrooi de salade met de amandelen en rozijnen. Besprenkel met wat dressing en serveer de rest van de dressing er apart bij.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht 8 uur van tevoren maken. Bewaar de groenten en dressing apart afgedekt in de koelkast. Haal 1 uur voor het serveren uit de koelkast. Ga dan verder met stap 6.

bereidingstipJe kunt de mais ook in een grillpan bereiden. Wil je nog sneller klaar zijn? Gebruik dan een blikje maiskorrels (300 g, uitgelekt).