bewaar
Homemade rösti met ui
Homemade rösti met ui
bewaar

Homemade rösti met ui

Het raspen is misschien even een klusje, maar dat is het echt waard.

30 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

iets kruimige aardappel

1

ui

1

middelgroot ei

25 ml

milde olijfolie

Het raspen is misschien even een klusje, maar dat is het echt waard.

Aan de slag

Schil en rasp de aardappelen. Pel en rasp de ui. Meng het uirasp en het ei door de aardappel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep het aardappelmengsel erin, duw stevig aan en bak 10 min. op middelhoog vuur. Keer de rösti met behulp van een bord. Bak nog 5 min. op middelhoog vuur en 10 min. op laag vuur. Let op dat de rösti niet te donker wordt.

combinatietipLekker met braadworst en gebakken cavolo nero (palmkool) met knoflook. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch. Braadworst staat niet in de Schijf van Vijf en is een weekkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.

Zelfgemaakte rösti

Instructievideo - 00:29 min.