Ribeye bakken
Het geheim van een goed gebakken ribeye? Laat het vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.
Ingrediënten
4 personen
2 stuks
ribeye
25 g
ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
Aan de slag
Haal de ribeye uit de verpakking, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de ribeyes net in passen laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter begint te kleuren. Leg de ribeyes in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 1-2 min.; medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan te bewegen.
Leg de ribeye uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
Ribeye bakken
Het geheim van een goed gebakken ribeye? Laat het vlees voor het bakken eerst op kamertemperatuur komen.

hoofdgerecht
4 personen
150 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Haal de ribeye uit de verpakking, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de ribeyes net in passen laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter begint te kleuren. Leg de ribeyes in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 1-2 min.; medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan te bewegen.
Leg de ribeye uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.
bereidingstip:Deze baktijden gelden voor een ribeye van ca. 1½ cm dik. Bij een dikker stuk vlees is de baktijd langer. Test met behulp van de spanning op de muis van je hand hoe gaar de ossenhaas is: rare (wijsvinger op de duim), medium (middelvinger op de duim) of well done (ringvinger op de duim).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 stuks ribeye
25 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
aluminiumfolie