Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool
Zeg je kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool... dan zeg je traybake!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kipdrumstick
- 2 rode uien
- 1 kg kleine krieltjes
- 1½ el garam masala
- 3 el milde olijfolie
- 400 g bloemkool
- 3 tomaten
- 5 g verse munt
- 200 ml halfvolle yoghurt
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de garam masala, besprenkel met 2/3 van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
- Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten. Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven. Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.
- Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.
Tip:
Munt over? Maak er bijvoorbeeld muntthee mee.
Tip:
Voor een vega variant, vervang de drumsticks door bijvoorbeeld 400 g kikkererwten, 400 g extra bloemkool en 3 extra tomaten. Doe de kikkererwten tegelijk met de bloemkool en tomaten in de oven.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 600 kcal
- eiwit 42 g
-
koolhydraten 52 g
waarvan suikers 9 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 320 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Traybake van kipdrumsticks, krieltjes en bloemkool
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 kg kipdrumstick
- 2 rode uien
- 1 kg kleine krieltjes
Snijd de drumsticks op het vleesgedeelte 2 keer schuin in. Snijd de uien in parten. Verdeel de kip, ui en krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- 1 el garam masala
- 2 el milde olijfolie
Bestrooi met de garam masala, besprenkel met de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
- 400 g bloemkool
- 3 tomaten
Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de tomaten in parten.
- ½ el garam masala
- 1 el milde olijfolie
Meng de bloemkool en tomaten met de rest van de garam masala en de rest van de olie. Neem de bakplaat uit de oven.
Schep de kip, ui en krieltjes om met de bloemkool en tomaten en rooster nog ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kip gaar is.
- 5 g verse munt
- 200 ml halfvolle yoghurt
Snijd ondertussen de munt fijn en meng met de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de traybake met de muntyoghurt.