In­di­a­se cur­ry met ge­roos­ter­de bloem­kool

Indiase curry maak je dubbel. Waarom? De volgende dag is-ie éxtra lekker.

(18) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Indiase curry maak je dubbel. Waarom? De volgende dag is-ie éxtra lekker. 4 personen
4 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • hapjespan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de stronk in stukken van 3 cm. Meng de helft van de garam masala in een grote kom met ⅔ van de olie en het zout. Meng de bloemkoolroosjes erdoor. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 15 min. bruin en gaar.
  2. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui met de rest van de garam masala 10 min. op laag vuur. Hak ondertussen de spinazie en noten grof. Voeg de kookroom toe aan de ui, breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng de geroosterde bloemkool erdoor. Verdeel de pecannoten erover.

serveertip:

Serveer de curry met linzen en Turkse yoghurt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Indiase curry met geroosterde bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met ge­roos­ter­de bloem­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 600 g bloemkolen

Verdeel de bloemkool in roosjes van 3 cm. Snijd de stronk in stukken van 3 cm.

3
3
  • ½ el garam masala
  • 2 el milde olijfolie
  • ½ tl fijn zeezout

Meng de garam masala in een grote kom met de olie en het zout. Meng de bloemkoolroosjes erdoor.

4
4

Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in de oven in ca. 15 min. bruin en gaar.

5
5
  • 2 middelgrote uien

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen.

6
6
  • 1 el milde olijfolie
  • ½ el garam masala

Verhit de rest van de olie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui met de rest van de garam masala 10 min. op laag vuur.

7
7
  • 300 g verse spinazie
  • 60 g gezouten pecannoten

Hak ondertussen de spinazie en noten grof.

8
8
  • 250 ml kookroom

Voeg de kookroom toe aan de ui, breng aan de kook en zet het vuur laag.

9
9

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng de geroosterde bloemkool erdoor. Verdeel de pecannoten erover.

serveertip:

Serveer de curry met linzen en Turkse yoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.