Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood
In handomdraai curry op tafel? Ja hoor!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 cm verse gember
- 1 middelgrote ui
- 4 tomaten
- 2 el arachideolie
- 1 el garam masala
- 350 ml tomato frito
- 4 stuks plain mini naans
- 300 g verse zalmfilets
- 200 g verse spinazie
- 400 g bloemkoolrijst
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes.
- Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de gember, ui en garam masala 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
- Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof. Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. op middelhoog vuur. Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.
serveertip:
Lekker met citroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 46 g
waarvan suikers 16 g -
vet 28 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 760 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase tomatencurry met zalmfilet, bloemkoolrijst & naanbrood
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 4 cm verse gember
- 1 middelgrote ui
- 4 tomaten
Schil en rasp de gember. Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes.
- 1 el arachideolie
- 1 el garam masala
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gember, ui en garam masala 3 min. op middelhoog vuur.
- 350 ml tomato frito
Voeg de tomato frito en tomaten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 5 min. op middelhoog vuur zachtjes koken.
- 4 stuks plain mini naans
Verdeel ondertussen de naanbroden over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven.
- 300 g verse zalmfilets
- 200 g verse spinazie
Snijd de zalm in blokjes van 2 cm en snijd de spinazie grof.
Voeg de zalm en spinazie toe aan de curry en schep voorzichtig om tot de spinazie geslonken is en de zalm gaar. Dit duurt ca. 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el arachideolie
- 400 g bloemkoolrijst
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. op middelhoog vuur.
Serveer de curry met de bloemkoolrijst en het naanbrood.
serveertip:
Lekker met citroen.