Spi­na­zie­cur­ry met pa­neer­kaas & naan­brood

Vegetarisch Indiaas hoofgerecht om je de hele dag op te verheugen.

(15) waardeer
indiaas hoofdgerecht Vegetarisch Indiaas hoofgerecht om je de hele dag op te verheugen. 4 personen
3 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spinazie 30 sec. in een grote pan water. Giet af in een zeef, maar vang 200 ml kookvocht op. Spoel de spinazie onder koud stromend water (blancheren). Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de paneer in blokjes van 1 cm.
  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en voeg de ui, knoflook, jalapeñopeper, paneer en garam masala toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes, spinaziesaus en het achtergehouden kookvocht toe, roer voorzichtig door en laat 5 min. met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Scheur ondertussen elk naanbrood in 4 stukken. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de stukjes naanbrood in 5 min. goudbruin. Keer halverwege en bestrooi eventueel met zout. Verdeel de curry over de borden. Serveer met het naanbrood.

serveertip:

Lekker met ingelegde rode ui.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 17-18

Spinaziecurry met paneerkaas & naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­cur­ry met pa­neer­kaas & naan­brood

1
1
  • 600 g bladspinazie

Kook de spinazie 30 sec. in een grote pan water.

2
2

Giet af in een zeef, maar vang 200 ml kookvocht op. Spoel de spinazie onder koud stromend water (blancheren).

3
3

Doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

4
4
  • 2 middelgrote uien
  • 4 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

6
6
  • 225 g Apetina paneer kaas

Snijd de paneer in blokjes van 1 cm.

7
7
  • 2 el arachideolie
  • 1 el garam masala

Verhit de olie in een hapjespan en voeg de ui, knoflook, jalapeñopeper, paneer en garam masala toe. Bak 3 min. op middelhoog vuur.

8
8
  • 400 g tomatenblokjes in blik

Voeg de tomatenblokjes, spinaziesaus en het achtergehouden kookvocht toe, roer voorzichtig door en laat 5 min. met de deksel op de pan stoven.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 4 mini-naanbroodjes

Scheur ondertussen elk naanbrood in 4 stukken.

11
11
  • 2 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de stukjes naanbrood in 5 min. goudbruin.

12
12

Keer halverwege en bestrooi eventueel met zout.

13
13

Verdeel de curry over de borden. Serveer met het naanbrood.

serveertip:

Lekker met ingelegde rode ui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.