Indiase curry met naanbrood, pompoen & paneer
Smakelijke curry met een explosie van geuren en kleuren.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 225 g Apetina paneer
- 5 el arachideolie
- 4 cm verse gember
- 1 tl hot currypoeder
- 400 g Indiase wokgroenten
- 400 g linzen in blik
- 4 stuks trostomaten
- 20 g selderij
- 400 ml kokosmelk
- 4 stuks mini naanbread garlic & coriander
Keukenspullen
- rasp
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paneer in blokjes van 2 cm. Verhit 4/5 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de paneer 8 min.
- Schil en rasp ondertussen de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de gember, currypoeder en wokgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- Laat de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de selderij fijn. Voeg de kokosmelk, tomaten, linzen, paneer en de helft van de selderij toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de rest van de selderij. Serveer met de naan.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 45 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 280 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Indiase curry met naanbrood, pompoen & paneer
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase curry met naanbrood, pompoen & paneer
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 225 g Apetina paneer
- 4 el arachideolie
Snijd de paneer in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de paneer 8 min.
- 4 cm verse gember
- 1 el arachideolie
Schil en rasp ondertussen de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan.
- 1 tl hot currypoeder
- 400 g Indiase wokgroenten
Voeg de gember, currypoeder en wokgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
- 400 g linzen in blik
- 4 stuks trostomaten
- 20 g selderij
- 400 ml kokosmelk
Laat de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de selderij fijn. Voeg de kokosmelk, tomaten, linzen, paneer en de helft van de selderij toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 stuks mini naanbread garlic & coriander
Verdeel de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven.
Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de rest van de selderij. Serveer met de naan.