In­di­a­se cur­ry met naan­brood, pom­poen & pa­neer

Smakelijke curry met een explosie van geuren en kleuren.

(10) waardeer
indiaas hoofdgerecht Smakelijke curry met een explosie van geuren en kleuren. 4 personen
5 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rasp

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paneer in blokjes van 2 cm. Verhit 4/5 van de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de paneer 8 min.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Voeg de gember, currypoeder en wokgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Laat de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de selderij fijn. Voeg de kokosmelk, tomaten, linzen, paneer en de helft van de selderij toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven. Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de rest van de selderij. Serveer met de naan.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 38 2018

Indiase curry met naanbrood, pompoen & paneer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se cur­ry met naan­brood, pom­poen & pa­neer

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 225 g Apetina paneer
  • 4 el arachideolie

Snijd de paneer in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag en bak de paneer 8 min.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 1 el arachideolie

Schil en rasp ondertussen de gember fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan.

4
4
  • 1 tl hot currypoeder
  • 400 g Indiase wokgroenten

Voeg de gember, currypoeder en wokgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 400 g linzen in blik
  • 4 stuks trostomaten
  • 20 g selderij
  • 400 ml kokosmelk

Laat de linzen uitlekken. Snijd de tomaten in blokjes en snijd de selderij fijn. Voeg de kokosmelk, tomaten, linzen, paneer en de helft van de selderij toe.

6
6

Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 4 stuks mini naanbread garlic & coriander

Verdeel de naan over een rooster en verwarm 5 min. in het midden van de oven.

8
8

Verdeel de curry over diepe borden en bestrooi met de rest van de selderij. Serveer met de naan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.