Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
Met hot curry en kokosmelk: pittig en lekker romig tegelijk.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g bloemkoolroosjes
- 1 el arachideolie
- 2 el hot currypoeder
- 400 g linzen in blik
- 4 Tasty Tom trostomaten
- 1 kippenbouillontablet
- 200 ml kokosmelk
- 350 g kipfiletblokjes
- 750 ml water
Advertentie
Bereiden
- Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min. Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Snijd de tomaten in partjes.
- Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken. Serveer in diepe kommen.
combinatietip:
Lekker met naanbrood met gerookte kipfilet en mangochutney.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 350 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 680 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indiase kippensoep met bloemkoolroosjes
- 600 g bloemkoolroosjes
Halveer eventueel de grotere bloemkoolroosjes.
- 1 el arachideolie
- 2 el hot currypoeder
Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak de bloemkool met de currypoeder op middelhoog vuur 3 min.
- 400 g linzen in blik
Doe ondertussen de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
- 4 Tasty Tom trostomaten
Snijd de tomaten in partjes.
- 1 kippenbouillontablet
- 200 ml kokosmelk
- 350 g kipfiletblokjes
- 750 ml water
Voeg de linzen, tomaten, bouillontablet, kokosmelk, kipblokjes en het water toe aan de bloemkool en breng op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
Serveer in diepe kommen.
combinatietip:
Lekker met naanbrood met gerookte kipfilet en mangochutney.