Maal­tijd­soep met kip­bal­le­tjes, bloem­kool & pas­ta

Bloemkool, kipballetjes én pasta: een goedgevulde bodem voor de koudere dagen!

(3) waardeer
hoofdgerecht Bloemkool, kipballetjes én pasta: een goedgevulde bodem voor de koudere dagen! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Schil de winterpeen, halveer en snijd in halve plakjes van ½ cm.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, ui, peen, hot currykruiden en soepgroente 5 min. op laag vuur.
  3. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg samen met de spaghettini en het water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven en breng al roerend aan de kook. Voeg de balletjes toe en laat 10 min. zachtjes koken.
  4. Breng de soep op smaak met peper. Verdeel over kommen en serveer.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 1 2020

Maaltijdsoep met kipballetjes, bloemkool & pasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Maal­tijd­soep met kip­bal­le­tjes, bloem­kool & pas­ta

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 biologische uien
  • 300 g winterpenen

Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de uien. Schil de winterpeen, halveer en snijd in halve plakjes van ½ cm.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 1½ tl hot currypoeder
  • 250 g soepgroente bleekselderij gele wortel

Verhit de olie in een soeppan en bak de knoflook, ui, peen, hot currykruiden en soepgroente 5 min. op laag vuur.

3
3
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 160 g TastyBasics spaghettini
  • 1½ liter heet water

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes. Voeg samen met de spaghettini en het water toe.

4
4
  • 1 kippenbouillontablet
  • 400 g kipsoepballetjes

Verkruimel de bouillontablet erboven en breng al roerend aan de kook. Voeg de balletjes toe en laat 10 min. zachtjes koken.

5
5

Breng de soep op smaak met peper. Verdeel over kommen en serveer.

dieettip:

Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.