Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers
Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers
bewaar
bewaar

Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

20 min. bereiden
73waarderingen

Aan de slag

1

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de zoete aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 min. mee. Snijd ondertussen de trostomaten in partjes. Voeg de tomatenpartjes en heet water toe aan de pan en breng aan de kook.

2

Laat op laag vuur 10 min. garen. Roer regelmatig. Voeg in de laatste 2 min. de linzencurry toe en warm mee. Verdeel de soep over de diepe kommen en schep in elke kom 1 el Griekse yoghurt. Bestrooi de soep met de tuinkers.

combinatietipLekker met stokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Linzensoep met zoete aardappel en tuinkers

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Lekker met zoete aardappel en tomaat.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig