bewaar
Vegetarische curry met paneer, spinazie & amandelen
Vegetarische curry met paneer, spinazie & amandelen
bewaar

Vegetarische curry met paneer, spinazie & amandelen

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

4 cm

verse gember

2

uien

100 g

geroosterde amandelen

300 ml

kraanwater

3 el

arachideolie

1 el

garam masala

400 g

tomatenblokjes

225 g

Apetina paneer kaas

400 g

verse spinazie

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • blender

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de uien. Doe de amandelen samen met 1/3 van het water in de blender en maal 1 min. tot een pasta. Verhit de olie in een wok en bak de gember en ui 1 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg de amandelpasta en garam masala toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en de rest van het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de paneer in blokjes van ca. 2 cm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes in 4 min. goudbruin.

3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Keer regelmatig. Neem uit de pan. Doe de spinazie in delen in dezelfde pan en laat al omscheppend slinken. Snijd de koriander fijn en schep door de curry. Verdeel de rijst, curry en spinazie over de diepe borden. Hak de rest van de amandelen grof en verdeel samen met de paneerblokjes over de curry.

serveertipLekker met yoghurt.