Pompoencurry met ui en bloemkool
De pompoen stoof je met Griekse yoghurt: lekker romig!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 middelgrote ui
- 2 el milde olijfolie
- 1 el Euroma by Jonnie Boer garam masala
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
- 500 g Griekse yoghurt 10%
- 200 g plain mini naans
- 15 g verse koriander
- 4 el mangochutney
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 min. Voeg de ui toe en fruit 2 min.
- Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 min.
- Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
- Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 45 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 440 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Pompoencurry met ui en bloemkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoencurry met ui en bloemkool
- 1 middelgrote ui
- 2 el milde olijfolie
- 1 el Euroma by Jonnie Boer garam masala
Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie op laag vuur en fruit hierin de garam masala 2 min. Voeg de ui toe en fruit 2 min.
- 800 g koelverse pompoenstukjes
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg toe. Roerbak 2 min.
- 500 g Griekse yoghurt 10%
Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat in 25 min. gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g plain mini naans
- 15 g verse koriander
Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof.
- 4 el mangochutney
Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de naan en de mangochutney.