Visstoof met pompoen
Binnen 15 minuten vult je keuken zich met Indiase geuren.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 el (arachide)olie
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 2 el garam masala
- 400 g bruine linzen in blik
- 400 g tomatenblokjes
- 250 g verse kabeljauwfilets
- 4 plain mini naans
- 10 g verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 1 min. op hoog vuur. Voeg de pompoen en garam masala toe en bak 2 min. mee.
- Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen en tomatenblokjes toe aan de pompoen. Laat met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur stoven. Roer regelmatig. Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 cm. Voeg de laatste 2 min. toe aan de stoof.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de naans 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de naan.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen en koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 400 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Visstoof met pompoen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Visstoof met pompoen
- 1 ui
- 2 el (arachide)olie
Snijd de ui in halve ringen. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 1 min. op hoog vuur.
- 400 g koelverse pompoenstukjes
- 2 el garam masala
Voeg de pompoen en garam masala toe en bak 2 min. mee.
- 400 g bruine linzen in blik
- 400 g tomatenblokjes
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg de linzen en tomatenblokjes toe aan de pompoen.
Laat met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur stoven. Roer regelmatig.
- 250 g verse kabeljauwfilets
Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 cm. Voeg de laatste 2 min. toe aan de stoof.
- 4 plain mini naans
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de naans 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
- 10 g verse platte peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de naan.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen en koriander.